Квашені помідори з гірчицею: простий рецепт на трилітрову банку та на один літр

Квашені помідори з цукром та гірчицею

Багато людей полюбляють квашені помідори більше за мариновані і недарма, адже квашені томати – це не лише дуже смачна, але й корисна заготівля. Пропонуємо приготувати квашені помідори з гірчицею.

Рецепт квашених помідорів з гірчицею на трилітрову банку та на один літр, - пишуть Вікна.

При квашенні у банці виробляються дуже корисні для шлунково-кишкового тракту лактобактерії. Та й результат їхньої діяльності — молочна кислота — йде на користь здоров’ю.

Тому квашені помідори — чудовий варіант заготівлі на зиму. А гірчиця у рецепті — це і додатковий консервант, і пікантний відтінок смаку. І не бійся, цей рецепт — зовсім не експеримент, він перевірений роками.

Як приготувати квашені помідори з гірчицею: рецепт на 3-літрову та 1-літрову банку

На 3-літрову банку квашених з гірчицею помідорів:

  • сіль — 2 ст. ложки;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • суха гірчиця — 2 ст. ложки;
  • часник та інші спеції — до смаку;
  • зелень  — кріп, хрін, листя вишні, листя смородини.

На 1-літрову банку відповідно бери: по дві третини столової ложки солі, цукру, гірчиці, часник та зелень — до смаку.

Спосіб приготування квашених помідорів з гірчицею

  1. На дно банки поклади листя хрону, вишні, смородини, петрушку, кріп, спеції — часник, перець горошком, духмяний перець, корінь хрону.
  2. На зелень та прянощі виклади помідори. Найкраще — сливки, вони мають більш щільну структуру.
  3. Зверху насип сіль, цукор і суху гірчицю.
  4. Обережно до верху залий холодною водою.
  5. Закрий кришкою і потруси банку, щоб сіль та цукор розчинилися.
  6. Якщо хочеш, щоб заквасилися швидше — на день залиш у теплому місці. Якщо не поспішаєш — винось банки в погріб чи у підвал.

Овочі на смак виходять — неймовірні! Гірчиця додає їм пікантності та оригінального присмаку. Взимку відкрита банка довго не затримається, помідори настільки смачні, що їх з’їдають майже одразу.

Читайте також:

Можливо зацікавить