Рецепт хрумкої квашеної капусти: просто і неймовірно смачно
Напевно, кожен господар має власний смачний рецепт квашеної капусти. Це чудова закуска, яка підходить до багатьох страв.
Як заквасити капусту хрусткою і в які дні найкраще це робити - пише Уніан.
ВАЖЛИВО: народні повір'я свідчать, що капусту не можна квасити в поганому настрої, інакше консервація буде несмачною. Крім того, для засолювання не підходять і жіночі дні - середа, п'ятниця, субота. Найкраще квасити капусту по чоловічим дням - у вівторок, четвер і неділю.
Квашена капуста - рецепт класичний
- Капуста білокачанна середнього розміру - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Сіль - 45 г
- Цукор - 1 ч. л
Капусту вимити, дрібно нашаткувати, змішати з натертою морквою. Змішати сіль і цукор, посипати ними капусту і розминати її руками до тих пір, поки вона не стане м'якою. Перекласти капусту в глибоку ємність, заповнюючи до країв, зверху утрамбувати ступкою або ложкою. Накрити маленькою тарілкою, зверху поставити ще одну - побільше - далі встановити прес (можна використовувати банку з водою).
Конструкцію встановити в іншу ємність, куди буде стікати сік. Залишити капусту на 3 дні, два рази в день перемішуючи її ложкою, щоб впустити повітря. Коли капуста буде готова, перекласти її в стерилізовані банки і закрити капроновими кришками. Зберігати при температурі від 0 до + 5 ° C.
Квашена капуста - рецепт швидкого приготування
- Капуста білокачанна - 2 кг
- Морква - 2 шт.
- Сіль - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Вода - 1 л
Підігріти воду, додати в неї сіль і цукор, розмішати до повного розчинення сипучих. Нашаткувати капусту і моркву, викласти в ємність і залити остиглим розсолом. Перемішати, накрити кришкою і залишити на кухні на 3 дні. Кожен день капусту потрібно перемішувати, щоб вона рівномірно проквасилась. На третю добу блюдо буде готове.
Ідеальна квашена капуста в банці за «бабусиним» рецептом
- Капуста білокачанна - 4 кг
- Морква - 1 шт.
- Сіль - 60 г
Нашаткувати капусту, моркву натерти на крупній тертці. З'єднати овочі в глибокій мисці, до них додати сіль. Розім'яти овочі руками, поки вони не стануть м'якими, потім утрамбувати в трилітрову банку. Залишити на 3 дні в теплому місці, не закриваючи кришкою, а під низ банки поставити тарілку, куди буде витікати сік. Через 3 дні капуста буде готова - її можна пробувати, а потім закривати кришкою і зберігати в холодному місці.
Читайте також:
- Рецепт лечо на зиму: смачні варіанти консервації
- Солодкий перець в томатному соусі на зиму: 2 кращих покрокових рецепти
- Скільки коштує викопати картоплю у Луцькому районі