Солодкий перець в томатному соусі на зиму: 2 кращих покрокових рецепти
Багато господарів цікавляться, як законсервувати болгарський перець, щоб він вийшов смачним. Пропонуємо вам приготувати болгарський перець в томатному соусі на зиму.
Болгарський перець в томатному соусі
Інгредієнти:
- солодкий перець – 3 кг
- соус томатний – 500 мл
- холодна вода – 250 мл
- цукру – 100 г
- сіль – 1 ст. л.
- оцет – 100 мл
З цієї кількості вийде 5 банок об'ємом 0,5 л.
Процес приготування:
- Перець вимити, очистити від насіння і плодоніжки. Нарізати уздовж на кілька частин.
- У воді розвести томатний соус, сіль, цукор – до повного розчинення.
- Залити розчином перець. Додати оцет і добре перемішати.
- Поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання — варити 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Розкласти перець у стерильні банки і закатати.
- Охолоджувати консервацію під ковдрою в перевернутому вигляді.
Печений перець у томатному соку
Інгредієнти:
- перець болгарський – 5 кг
- томати – 5 кг
- цибуля – 1 кг
- рослинна олія – 250 мл
- сіль – 2 ст. л.
Для даного рецепта краще вибрати м'ясистий перець – його простіше очистити від шкірки.
Рецепт приготування:
- Вимити і витерти перець насухо. На деко вистелити фольгу, покласти перець і відправити запікатися в прогріту духовку. Періодично перець треба перевертати. Коли боки з усіх боків підрум'яняться – перець готовий.
- Перець можна обсмажити на сковороді з невеликою кількістю масла або запекти на грилі. Спечений перець остудити в каструлі, накривши кришкою. Коли перець охолов – зняти з нього шкірку, зрізати плодоніжку і вийняти насіння.
- Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками. У каструлю з товстим дном наливаємо рослинну олію й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
- У томатів надрізаємо шкірку і заливаємо окропом на пару хвилин. Знімаємо шкірку. Потім натираємо томати на тертці.
- Отримане томатне пюре додаємо до смаженого цибулі і тушкуємо 15 хвилин. В кінці гасіння соус посолити.
- У підготовлені банки викладаємо шарами запечений перець і соус.
- Прикрити банки кришками і стерилізувати: на дно великої каструлі вистелити рушник, опустити туди банки і залити водою так, щоб вона не діставала до країв банки на 2 см. Час стерилізації 30 хвилин.
- Потім дістати банки з каструлі, і закрутити кришки. Накрити ковдрою і залишити до охолодження.
Консервований перець в томаті можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром. Поєднується з м'ясом, птицею і рибою. Підійде для виготовлення відкритих пирогів та піци.
Читайте також:
- Як в магазині і без стерилізації: кращий рецепт помідорів у власному соку на зиму
- Як боротися з бур'янами восени після збору врожаю: найкращі методи
- Як з кабачків приготувати «ананаси» на зиму