Як закрити на зиму болгарський перець в томатному соусі: простий рецепт

Перець в томатному соусі

У самому розпали сезон консервації, а це означає, що багато господинь та господарів активно шукають нові рецепти. Пропонуємо вам приготувати на зиму солодкий болгарський перець у томатному соусі.

Така закуска на зиму порадує вас смаком та ароматом, - пише Апостроф.

Інгредієнти: болгарський перець – 3 кг, томатна паста – 1 л, вода – 600 мл, цукор – 200 г, сіль – 3 ст. л., оцет - 200 мл, олія - 400 мл, лавровий лист - 5 шт., часник - 1 головка, петрушка - пучок.

Приготування:

Перці миємо, чистимо від насіння, ріжемо середніми шматочками.

У каструлю виливаємо томатну пасту та додаємо воду. Перемішуємо та на середньому вогні доводимо до кипіння. Коли паста з водою закипить, влийте оцет і дві склянки олії. Додайте цукор, лавровий лист, чорний перець горошком та сіль. Доведіть соус до кипіння та поваріть 15 хвилин.

Додаємо перці до соусу, добре перемішуємо. Якщо ви хочете зробити закуску гострішою, до каструлі можна додати один надрізаний гострий перець (потім його слід вийняти, тому подрібнювати не потрібно).

Коли перець у томатному соусі закипить, поваріть його 20 хвилин, час від часу перемішуючи.

Петрушку дрібно наріжте, натріть часник і додайте в каструлю до перцю за 15 хвилин до готовності.

Не вимикаючи вогонь, починайте накладати солодкий перець у томатному соусі в стерилізовані банки. Закатайте кришками, дочекайтеся охолодження банок і приберіть на зберігання у підвал.

Читайте також:

Можливо зацікавить