Хто претендує реставрувати двір Прайзлерів у Луцьку

Хто претендує реставрувати двір Прайзлерів у Луцьку

У Луцьку минув перший етап конкурсу із визначення партнера для реставрації пам’ятки на вулиці Кафедральній, 4. Йдеться про Гостинний двір Прайзлерів.

Про це стало відомо у вівторок, 31 жовтня, під час сесії Луцької міської ради. 

Нагадаємо, рішення оголосити конкурс з визначення приватного партнера щодо проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою: вулиця Кафедральна, 4 у місті Луцьку» ухвалили депутати Луцькради у липні нинішнього року. 

Метою проєкту є збереження та реставрація пам’ятки місцевого значення з її пристосуванням під готель із закладом ресторанного господарства. На території Гостинного двору Прайзлерів є двоповерхове нежитлове приміщення загальною площею 1168,8 м2, збудоване на початку ХХ століття, яке є пам’яткою місцевого значення.

Заявку на конкурс подав лише один претендент –  консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп»

Під час сесії Луцькради депутати затвердили результати першого етапу конкурсу, який полягав у перевірці документації конкурсанта, та надали йому право доступу до наступного етапу.

«Під час першого етапу конкурсу на здійснення державно-приватного партнерства комісія проводила аналіз документів конкурсанта. Всі вони повністю відповідають умовам конкурсу», – зауважив директор департаменту економічної політики Луцькради Борис Смаль.

Хто претендує реставрувати двір Прайзлерів у ЛуцькуХто претендує реставрувати двір Прайзлерів у Луцьку

Строк реалізації проєкту - 31 рік. Згідно з інформацією, прогнозована сума інвестицій, необхідна для запуску об’єкта в експлуатацію: 50 мільйонів гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить