Готуємось до Великодня: волинський блогер-пекар поділився рецептом швидкої паски

Рецепт паски

Великдень - одне з важливих релігійних свят для багатьох вірян. Це перехідне свято, тому його дата річною змінюється. У цьому році в Україні Великдень відзначатиметься 5 травня, тоді як католики святкують його 31 березня. 

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом швидкої паски.

Про те, як швидко приготувати текстурну паску, він розповів у соцмережах.

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно в/г 270
  • Молоко 2.5% 120
  • Цукор 90
  • Дріжджі прес. 15
  • Яйця  70
  • Масло 82% 100
  • Сіль 5

Додатки (всі продукти беремо з холодильника)

  • Родзинкі сині 100
  • Родзинкі коричневі  100
  • Цедра апельсина 5

Спосіб приготування:

В чаші тістоміса з'єднуємо борошно, молоко (холодне), цукор, дріжді та половину яєць. Вимішуємо до однорідності 6-8 хвилин. Тісто повинно відлипати від чаші міксера. Тоді додаємо другу частину яєць, сіль і ще раз вимішуємодо середнього розвитку глютену (близько 5 хвилин).

Далі в 3 частини додаємо холодне вершкове масло і кожен раз добре вимішуємо, щоб масло добре вмішалось. Тісто повинно добре розтягуватись і бути пружним.

В кінці додаємо додатки і вмішуємо їх на невеликій швидкості. Температура тіста не повинна перевищувати 25 °C. Якщо немає термометра, то спробуйте руками, тісто повинно бути злегка прохолодне. 

Потім відбувається процес бродіння (близько 1,5 - 2 години) при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости в 2 рази. Потім формуємо й відправляємо на фінальну розтійку при кімнатній температурі 2 - 2, 5 години. Тісто повинно бути нижчим за форму на 2 сантиметри.

Перед випічкою по бажанню змащуємо яйцем та посипаємо мигдалевими пластівцями. Випікаємо при 170 °C (верх/низ + конвекція). Паска середнього розміру (500г) випікатиметься приблизно 25 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить