Готуємось до Великодня: волинський блогер-пекар поділився рецептом швидкої паски
Великдень - одне з важливих релігійних свят для багатьох вірян. Це перехідне свято, тому його дата річною змінюється. У цьому році в Україні Великдень відзначатиметься 5 травня, тоді як католики святкують його 31 березня.
Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом швидкої паски.
Про те, як швидко приготувати текстурну паску, він розповів у соцмережах.
Інгредієнти
Тісто
- Борошно в/г 270
- Молоко 2.5% 120
- Цукор 90
- Дріжджі прес. 15
- Яйця 70
- Масло 82% 100
- Сіль 5
Додатки (всі продукти беремо з холодильника)
- Родзинкі сині 100
- Родзинкі коричневі 100
- Цедра апельсина 5
Спосіб приготування:
В чаші тістоміса з'єднуємо борошно, молоко (холодне), цукор, дріжді та половину яєць. Вимішуємо до однорідності 6-8 хвилин. Тісто повинно відлипати від чаші міксера. Тоді додаємо другу частину яєць, сіль і ще раз вимішуємодо середнього розвитку глютену (близько 5 хвилин).
Далі в 3 частини додаємо холодне вершкове масло і кожен раз добре вимішуємо, щоб масло добре вмішалось. Тісто повинно добре розтягуватись і бути пружним.
В кінці додаємо додатки і вмішуємо їх на невеликій швидкості. Температура тіста не повинна перевищувати 25 °C. Якщо немає термометра, то спробуйте руками, тісто повинно бути злегка прохолодне.
Потім відбувається процес бродіння (близько 1,5 - 2 години) при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости в 2 рази. Потім формуємо й відправляємо на фінальну розтійку при кімнатній температурі 2 - 2, 5 години. Тісто повинно бути нижчим за форму на 2 сантиметри.
Перед випічкою по бажанню змащуємо яйцем та посипаємо мигдалевими пластівцями. Випікаємо при 170 °C (верх/низ + конвекція). Паска середнього розміру (500г) випікатиметься приблизно 25 хвилин.
Читайте також:
- Святковий рецепт до 8 березня: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати донатси
- 200 гривень за кілограм: у Луцьку – рекордно висока ціна на огірки
- «Трохи брудний, але прикольний»: волинський блогер-пекар випробував швидкий метод приготування «Наполеону»