Густе сливове варення на сковорідці за 11 хвилин: рецепт від луцької фудблогерки

Сливове варення, зварене на сковорідці, підкорює не лише смаком, а й простотою приготування. Його консистенція настільки густа, що ложка стоїть у банці.
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук зазначила: ідеальне для рогаликів та пирогів, а готується всього за кілька хвилин.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
На 0,5 л варення потрібно:
- сливи - 0,5 л.(з добрим вершком);
- цукор - 0,5 л (з вершком)
- лимонна кислота - на кінчик ножа.
Дещо подрібнені сливи кладемо в сковорідку і ставимо на максимальний вогонь. Засікаємо 5 хв від закипання. Періодично помішуємо.
Через 5 хв.кипіння додаємо цукор і теж від закипання засікаємо 5 хв. Теж періодично помішуємо. Додаємо лимонну кислоту і ще кипʼятимо 1 хв. Знімаємо з вогню, перекладаємо в стерильну банку і закатуємо.
Читайте також:
- Помідори не червоніють? Безкоштовний розчин допоможе прискорити дозрівання
- Соковита і хрумка: простий рецепт смачної квашеної капусти на зиму
- Смажені кабачки без борошна: хрумка літня закуска за новим рецептом