Густе сливове варення на сковорідці за 11 хвилин: рецепт від луцької фудблогерки

Домашнє густе сливове варення у банці

Сливове варення, зварене на сковорідці, підкорює не лише смаком, а й простотою приготування. Його консистенція настільки густа, що ложка стоїть у банці.

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук зазначила: ідеальне для рогаликів та пирогів, а готується всього за кілька хвилин.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

На 0,5 л варення потрібно:

  • сливи - 0,5 л.(з добрим вершком);
  • цукор - 0,5 л (з вершком)
  • лимонна кислота - на кінчик ножа. 

Дещо подрібнені сливи кладемо в сковорідку і ставимо на максимальний вогонь. Засікаємо 5 хв від закипання. Періодично помішуємо. 

Через 5 хв.кипіння додаємо цукор і теж від закипання засікаємо 5 хв. Теж періодично помішуємо. Додаємо лимонну кислоту і ще кипʼятимо 1 хв. Знімаємо з вогню, перекладаємо в стерильну банку і закатуємо.  

Читайте також:

Можливо зацікавить