Смажені кабачки без борошна: хрумка літня закуска за новим рецептом

Смажені кабачки без борошна: хрумка літня закуска за новим рецептом

Смажені кабачки — літня класика, знайома кожному. Та традиційне приготування з борошном і великою кількістю олії часто залишає страву надто жирною. Є простіший і корисніший спосіб приготувати улюблену закуску — без зайвого жиру та з новим смаком.

Про це пишуть Добрі новини.

Досвідчені господині замість борошна та сухарів використовують манку. Вона трішки більша, ніж борошно, ніжніша, ніж сухарі, але при обсмажуванні дає приємну хрумку скоринку. При цьому вона не вбирає дуже багато жиру. Манка швидко підрум’янюється під час смаження, тому зовні буде хрумкість, а всередині – м’якенькі кабачки.

Найкраще для приготування підходять молоденькі кабачки, які навіть не потрібно чистити. Наріжте їх кружальцями товщиною по 5-7 мм, трішки присоліть та залиште на 10 хвилин. Так із кабачків вийде зайва волога, завдяки чому вони не будуть надто водянистими. Після цього шматочки треба промокнути паперовим рушником від вологи.

Після цього треба запанірувати кабачки в манці та знову трішки залишити полежати. Так манка вбере трішки води з кабачків, а значить ще менше олії зможе всотати під час смажіння. Після цього кладіть на добре розігріту пательню, бо якщо олія буде холодна, то вона швидше вбиратиметься в манку. Смажте 3-4 хвилин з кожної сторони.

Якщо хочеться зробити страву ще кориснішою, то можна не смажити, а запікати. Все треба зробити ж саме, але не викладати на пательню, а розкладати на деко з пергаментом та ставити в духовку при 200°C на 20 хвилин. Або не використовуйте манку для смаження, нарізайте кабачки десь по сантиметру та смажте на середньому вогні.

Читайте також:

Можливо зацікавить