Хрустка скоринка та ідеальна текстура: рецепт чіабати від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати італійський хліб – чіабату.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Юлія зазначає, що для ідеальної текстури важливо дотримуватися технології замісу та бродіння тіста.
Інгредієнти:
- Вода – 288 мл
- Сухі дріжджі – 2 г
- Оливкова олія – 38 г (можна замінити соняшниковою)
- Борошно – 385 г
- Сіль – 7 г
Приготування:
У теплій воді (25–27°C) розчинити дріжджі, додати олію, перемішати. Додати просіяне борошно та сіль, перемішати лопаткою до об’єднання всіх компонентів.
Накрити тісто плівкою і залишити на 45 хвилин для бродіння. Зробити перше складання «конвертом» з усіх боків, залишити ще на 30 хвилин.Повторити складання та бродіння ще раз (30 хвилин), потім втретє залишити на 40 хвилин.
Викласти тісто на добре припорошений борошном рушник, не торкаючись руками, та посипати зверху борошном. Розділити тісто на дві частини, зробити між ними бортик з рушника та залишити ще на 30–50 хвилин.
Розігріти духовку до 220°C разом із деком. Обережно перекласти тісто на гаряче деко та випікати 15–30 хвилин до готовності. Дати хлібу охолонути перед нарізанням.
Домашня чіабата виходить з хрусткою скоринкою та ніжною пористою структурою всередині.
Читайте також:
- Як збільшити врожай картоплі: ефективне натуральне підживлення
- Пухкі мініпанкейки: простий рецепт від луцької фудблогерки
- Секрети великого врожаю: коли садити огірки навесні 2025