Хрустка скоринка та ідеальна текстура: рецепт чіабати від луцької фудблогерки

Хрустка італійська чіабата

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати італійський хліб – чіабату.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Юлія зазначає, що для ідеальної текстури важливо дотримуватися технології замісу та бродіння тіста.

Інгредієнти:

  • Вода – 288 мл
  • Сухі дріжджі – 2 г
  • Оливкова олія – 38 г (можна замінити соняшниковою)
  • Борошно – 385 г
  • Сіль – 7 г

Приготування:

У теплій воді (25–27°C) розчинити дріжджі, додати олію, перемішати. Додати просіяне борошно та сіль, перемішати лопаткою до об’єднання всіх компонентів.

Накрити тісто плівкою і залишити на 45 хвилин для бродіння. Зробити перше складання «конвертом» з усіх боків, залишити ще на 30 хвилин.Повторити складання та бродіння ще раз (30 хвилин), потім втретє залишити на 40 хвилин.

Викласти тісто на добре припорошений борошном рушник, не торкаючись руками, та посипати зверху борошном. Розділити тісто на дві частини, зробити між ними бортик з рушника та залишити ще на 30–50 хвилин.

Розігріти духовку до 220°C разом із деком. Обережно перекласти тісто на гаряче деко та випікати 15–30 хвилин до готовності. Дати хлібу охолонути перед нарізанням.

Домашня чіабата виходить з хрусткою скоринкою та ніжною пористою структурою всередині.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Навіки 30-річний: у Луцьк востаннє повернувся Герой Владислав Драганчук
відео

Навіки 30-річний: у Луцьк востаннє повернувся Герой Владислав Драганчук

У Луцьку родинам загиблих воїнів вручили державні нагороди
фото

У Луцьку родинам загиблих воїнів вручили державні нагороди

«Я був дуже щасливий у Луцьку»: ексгравець збірної України згадав гру за «Волинь» і роботу з Кварцяним

«Я був дуже щасливий у Луцьку»: ексгравець збірної України згадав гру за «Волинь» і роботу з Кварцяним

Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом

Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом

Млинці з яблуками, які не треба смажити: рецепт простого сніданку

Млинці з яблуками, які не треба смажити: рецепт простого сніданку

У Луцьку медики виходили немовля, що народилося з вагою 550 грамів: нині дівчинці виповнився рік

У Луцьку медики виходили немовля, що народилося з вагою 550 грамів: нині дівчинці виповнився рік

Краще за нутеллу: шоколадно-гарбузовий крем-десерт, який готується за кілька хвилин

Краще за нутеллу: шоколадно-гарбузовий крем-десерт, який готується за кілька хвилин

У Луцьку 10-річну дівчинку збив водій автобуса: повідомили про стан дитини

У Луцьку 10-річну дівчинку збив водій автобуса: повідомили про стан дитини

Луцька громада втратила двох Героїв: в бою полягли Владислав Драганчук і Віктор Бондарук

Луцька громада втратила двох Героїв: в бою полягли Владислав Драганчук і Віктор Бондарук