Ідеальні моті: рецепт популярних тістечок від луцької кондитерки

Моті

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом моті зі смаком малини.

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».

Юлія зазначила, що за цим рецептом моті виходять просто ідеальними.

Рецепт (біля 20 невеликих тістечок)

  • 140 г клейкого рисового борошна;
  • 50 г кукурудзяного крохмалю;
  • 135 г цукру;
  • 330 мл пепсі або іншого газованого напою (можна брати воду).

Крохмаль, цукор та борошно перемішуємо. Додаємо рідину. Блендеруємо і пропускаємо масу через сито. Закриваємо щільно харчовою плівкою, відправляємо в мікрохвильову на 4 хвилини. Знову блендеруємо, закриваємо другий раз харчовою плівкою, тримаємо у мікрохвильовій ще 4-5 хв. Тісто повинно бути клейким, як на відео. Даємо йому трішки охолонути. Перекладаємо на силіконовий коврик змащений олією. Відбиваємо скалкою кілька хвилин. Присипаємо кукурудзяним крохмалем і розказуємо у пласт (не тонкий). Вирізуємо круги діаметром 5 см. (вирубку змащуємо злегка олією кожен раз). Кожен кружечок трішки розтягуємо і по центрі викладаємо начинку. Заліплюємо протилежні краї. Моті викладаємо на силіконовий коврик притрушений крохмалем. Закриваємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Начинка:

  • 200 г пюре малини;
  • 6 г желатину замоченого у 30 мл води;
  • 4 г кукурудзяного крохмалю;
  • 70 г цукру.

Крохмаль перемішуємо з цукром. Додаємо до пюре. Варимо 30 сек після закипання. Розливаємо по формах заповнюючи до середини (напівсфери діаметром 3 см). Заморожуємо.

Крем:

  • 160 г пюре малини;
  • 140 г цукру;
  • 80 г білого шоколаду;
  • 160 мл вершків;
  • 540 г вершкового сиру;
  • 20 г желатину замоченого у 100 мл води.

До пюре додаємо цукор. Доводимо до закипання і додаємо шоколад. Додаємо желатин. Зʼєднуємо з вершками та сиром. Блендеруємо до однорідності. Заповнюємо масою напівсфери до половини (діаметр 5 см). Викладаємо по центрі заморожену малинову начинку, зверху заповнюємо сирною масою до кінця. Заморожуємо.

Читайте також:

  • Секрети догляду: як змусити фіалку довго цвісти
  • Традиційний смак для українського столу: рецепт хліба від луцької фудблогерки

Можливо зацікавить