Ідеальні моті: рецепт популярних тістечок від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом моті зі смаком малини.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Юлія зазначила, що за цим рецептом моті виходять просто ідеальними.
Рецепт (біля 20 невеликих тістечок)
- 140 г клейкого рисового борошна;
- 50 г кукурудзяного крохмалю;
- 135 г цукру;
- 330 мл пепсі або іншого газованого напою (можна брати воду).
Крохмаль, цукор та борошно перемішуємо. Додаємо рідину. Блендеруємо і пропускаємо масу через сито. Закриваємо щільно харчовою плівкою, відправляємо в мікрохвильову на 4 хвилини. Знову блендеруємо, закриваємо другий раз харчовою плівкою, тримаємо у мікрохвильовій ще 4-5 хв. Тісто повинно бути клейким, як на відео. Даємо йому трішки охолонути. Перекладаємо на силіконовий коврик змащений олією. Відбиваємо скалкою кілька хвилин. Присипаємо кукурудзяним крохмалем і розказуємо у пласт (не тонкий). Вирізуємо круги діаметром 5 см. (вирубку змащуємо злегка олією кожен раз). Кожен кружечок трішки розтягуємо і по центрі викладаємо начинку. Заліплюємо протилежні краї. Моті викладаємо на силіконовий коврик притрушений крохмалем. Закриваємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Начинка:
- 200 г пюре малини;
- 6 г желатину замоченого у 30 мл води;
- 4 г кукурудзяного крохмалю;
- 70 г цукру.
Крохмаль перемішуємо з цукром. Додаємо до пюре. Варимо 30 сек після закипання. Розливаємо по формах заповнюючи до середини (напівсфери діаметром 3 см). Заморожуємо.
Крем:
- 160 г пюре малини;
- 140 г цукру;
- 80 г білого шоколаду;
- 160 мл вершків;
- 540 г вершкового сиру;
- 20 г желатину замоченого у 100 мл води.
До пюре додаємо цукор. Доводимо до закипання і додаємо шоколад. Додаємо желатин. Зʼєднуємо з вершками та сиром. Блендеруємо до однорідності. Заповнюємо масою напівсфери до половини (діаметр 5 см). Викладаємо по центрі заморожену малинову начинку, зверху заповнюємо сирною масою до кінця. Заморожуємо.
Читайте також:
- Секрети догляду: як змусити фіалку довго цвісти
- Традиційний смак для українського столу: рецепт хліба від луцької фудблогерки