Ідеальний час для сніданку: коли варто їсти, щоб довше жити

Ідеальний час для сніданку: коли варто їсти, щоб довше жити

Темп сучасного життя не завжди дає змогу контролювати час для вживання їжі на сніданок - іноді доводиться їсти "на ходу". Однак таке ставлення до свого організму може мати негативні наслідки, тож запам'ятайте, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти.

Про це розповідає ТСН.

Нове масштабне дослідження, у якому взяли участь 3000 дорослих, виявило, що пізній сніданок, пов’язаний як з проблемами здоров’я, так і з підвищеним ризиком смертності у літніх людей.

Деталі дослідження: коли снідати — рано чи пізно?

Дослідники спостерігали за учасниками в середньому 22 роки. Вони виявили, що ті, хто снідав пізніше, мали менший рівень виживання протягом наступних 10 років порівняно з тими, хто їв раніше.

Середній час сніданку для учасників був близько 8:20 ранку.

Ті, хто снідав ближче до 9:00 або пізніше, частіше повідомляли про проблеми зі здоров’ям: депресію, втому та поганий стан ротової порожнини.

Що кажуть експерти

Провідний автор дослідження, доктор Хассан Дашті зазначає, що ці результати надають нового значення вислову «сніданок — найважливіший прийом їжі», особливо для літніх людей.

«Наше дослідження показує, що зміни в часі прийомів їжі, особливо сніданку, можуть бути простим індикатором загального стану здоров’я літніх людей», — каже Дашті.

Обережно, зв’язок не завжди є причиною

Важливо зазначити, що це дослідження є спостережним. Це означає, що воно не доводить, що пізній сніданок є причиною проблем зі здоров’ям або ранньої смерті. Воно лише вказує на можливий зв’язок.

Автори дослідження також звернули увагу на популярність інтервального голодування, під час якого люди спеціально відкладають перший прийом їжі. Це може призвести до пізнього сніданку, а отже, збільшити ризики, виявлені у дослідженні.

«Пізніший час прийому їжі, особливо пізній сніданок, пов’язаний як з проблемами здоров’я, так і з підвищеним ризиком смертності у літніх людей», — підсумовує Дашті.

Читайте також: 

 

Можливо зацікавить

Чому сохнуть губи та як їх швидко відновити: прості й дієві поради

Чому сохнуть губи та як їх швидко відновити: прості й дієві поради

Яблучний пиріг, що тане в роті: ароматний десерт, який закохує з першого шматочка

Яблучний пиріг, що тане в роті: ароматний десерт, який закохує з першого шматочка

Як очистити чайник від накипу без запаху та хімії: дієвий лайфхак з картопляними очистками

Як очистити чайник від накипу без запаху та хімії: дієвий лайфхак з картопляними очистками

Сорти картоплі, які не рекомендують садити в Україні: не дають врожай

Сорти картоплі, які не рекомендують садити в Україні: не дають врожай

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Кінець листопада - початок грудня - найкращий час для посадки озимої цибулі: сприятливі дні за місячним календарем

Кінець листопада - початок грудня - найкращий час для посадки озимої цибулі: сприятливі дні за місячним календарем

Пісне печиво виходить смачніше, ніж магазинне: найкращі швидкі рецепти

Пісне печиво виходить смачніше, ніж магазинне: найкращі швидкі рецепти

Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму

Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму

Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху

Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху