Кабачки замість м’яса: простий рецепт, який підкорить вас з першого приготування

Кабачки можуть стати повноцінною альтернативою м’ясу. Простий і водночас неймовірно смачний рецепт зробить цю страву вашим фаворитом на щодень.
Готуються кабачки легко, виглядають апетитно, а на смак виходять соковитими та хрусткими, пише Сенсація.
Інгредієнти:
- 2 кабачки;
- 4 яйця;
- 70 г сиру;
- 3 столові ложки борошна;
- 3 столові ложки панірувальних сухарів;
- сіль, чорний перець;
- олія;
- 1 цибуля;
- 3 болгарські перці;
- 2 помідори;
- 3 зубчики часнику;
- сіль, чорний перець, італійські трави.
Приготування:
Для цього рецепту знадобиться два кабачки. Спочатку потрібно відрізати кінчики та нарізати їх широкими пластинами вздовж. Викладаємо кабачки в один шар, солимо їх, щоб вони пустили сік і стали трохи м’якшими, а також можна трохи поперчити. Залишаємо на 15 хвилин.
Тим часом ставимо розігріватися сковороду з олією. Це буде овочеве соте до кабачків. Нарізаємо одну цибулину півкільцями та відправляємо її в гарячу олію. Обсмажуємо хвилину, щоб цибуля стала м’якшою. Перці різних кольорів і нарізаємо півкільцями та відправляємо до цибулі. Обсмажуємо 2 хвилини. Також нарізаємо два м’ясисті помідори і відправляємо їх до овочів. Можна додати зубчик подрібненого часнику, який надасть пікантного смаку. Не забудьте посолити та поперчити. І звичайно, трохи зелені точно не завадить.
Готуємо кляр для кабачків. У миску розбиваємо яйця, ретельно перемішуємо їх вилкою або віночком до однорідної маси. Додаємо спеції. Беремо шматочок сиру та натираємо його на тертці. Додаємо в кляр і перемішуємо.
В іншу миску змішайте борошно та панірувальні сухарі.
Тепер беремо скибочку кабачка і ретельно обвалюємо його з двох сторін у паніровці. Далі обвалюємо його в яєчно-сирній суміші і знову в паніровці.
Обсмажуємо в кабачки на гарячій сковороді у розігрітій олії буквально по 2 хвилини з кожного боку.
Перед подачею промокніть кабачки паперовим рушником, щоб забрати зайвий жир. Подавати страву разом із овочевим стільником, яке приготували раніше.
Читайте також:
- Чим підживити огірки й помідори у вересні, щоб врожай не закінчувався до перших заморозків
- Свято Пресвятої Богородиці 2025 — чи можна працювати на городі 8 вересня
- Вересневий обліт бджіл: як допомогти вуликам підготуватися до зими