Керівник волинського БЕБ розповів про роботу детективів, функцію аналітиків та найпоширеніші злочини

Керівник волинського БЕБ розповів про роботу детективів, функцію аналітиків та найпоширеніші злочини

Бюро економічної безпеки (БЕБ) – це центральний орган виконавчої влади, що займається протидією економічній злочинності. Відповідно до покладених завдань БЕБ виконує правоохоронну, аналітичну, економічну, інформаційну та інші функції.

На Волині Територіальне управління розпочало роботу у 2022 році. Про результати діяльності, зміни в законодавстві, ситуацію з кадрами розповів керівник БЕБ у Волинській області Сергій Юлдашев.

- Сергію Олексійовичу, ви очолюєте управління з грудня 2022-го року, можна казати з початку його діяльності. Чи можемо говорити про позитивну динаміку роботи БЕБ на Волині?

- Фактично ми сформувалися наприкінці 2022-го року, а розпочали роботу на початку 2023-го. Діяльність Бюро стає ефективнішим з кожним місяцем. Про це говорять цифри. Зокрема, упродовж 2023-го року наші детективи здійснювали досудове розслідування у близько 200 кримінальних провадженнях. Тоді як на початку року в роботі Бюро перебувало 27 проваджень, що були скеровані до суду.

За результатами вжитих заходів, у 2023 році детективи завершили 33 кримінальні провадження. Наразі судові органи розглянули матеріали 20 проваджень. За результатами, винним особам винесли обвинувальні вироки та призначили покарання. Якщо говорити про суми, то в рамках досудового розслідування детективи нашого управління встановили 34,2 млн грн збитків. З них забезпечено відшкодування до бюджету майже 32 млн грн.

- Розкажіть як організована робота детективів. З якими злочинами найчастіше доводиться мати справу?

- У нас функціонує Підрозділ детективів та Управління детективів зі стратегічного захисту економіки. Детективи зі стратегічного захисту економіки займаються оперативною роботою, збирають інформацію, яка стає підставою для внесення відомостей до ЄРДР, здійснюють оперативне супроводження досудового розслідування. Детективи, своєю чергою, ведуть досудове розслідування та готують справу до суду.

Щодо найпоширеніших злочинів, то на сьогодні – це ухилення від сплати податків. Наразі за ст. 212 Кримінального кодексу України ми розслідуємо 38 кримінальних проваджень. Також приділяємо багато уваги злочинам, що повʼязані з тіньовим ринком підакцизної продукції. В ході досудового розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії детективи провели понад 70 обшуків та оглядів, в результаті яких виявили й вилучили з незаконного обігу підакцизний товар на суму близько 30,4 млн грн. Зокрема, це тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини до них, лікерно-горілчана продукція, спирт. Тобто ті товари, по виробництву та реалізації яких виникає зобов'язання з акцизного податку.

Можете навести конкретні приклади таких справ?

- Нещодавно детективи викрили дві масштабні налагоджені схеми підпільного виробництва та реалізації алкогольних напоїв, які були вчинені в складі організованих злочинних груп. За результатами розслідування ми скерували до суду матеріали двох кримінальних проваджень. По них вже є обвинувальний вирок суду – засуджено вісім осіб. До ринку електронних пристроїв для куріння спрямована особлива увага. Адже в Україні спостерігається небезпечна тенденція – популярність куріння електронних сигарет, в томі числі серед підлітків. Це той випадок, коли попит створює пропозицію.

Зокрема й у нашому регіоні концентрація магазинів з такою продукцією зростає. В цьому році ми зробили вагому роботу в цьому напрямку. Кілька місяців тому в Луцьку провели обшук в мережі магазинів вейпшопів. Було вилучено продукції на суму близько 5 млн грн. Відповідно до висновків призначених експертиз, вилучені товари не відповідають вимогам ДСТУ щодо маркування та хімічного складу.

Загалом у 2023 році детективи БЕБ на Волині вилучили електронні сигарети та комплектуючі до них на 15 млн грн.

- Однією з гучних справ в інформаційному просторі була справа про викриття детективами Бюро підпільної мережі з підробки побутової хімії. Чим завершилася ця історія?

-Так, ми викрили жителів Волинської області, які незаконно організували масштабну роботу цехів з виготовлення мийних засобів. На фальсифіковану продукцію вони клеїли етикетки із назвами відомих торговельних марок. Підробки продавали через мережу Інтернет за цінами нижче ринкових. Наші детективи вилучили понад 30 тонн сировини та десятки тисяч одиниць готового фальсифікату побутової хімії відомих брендів. На вилучене майно накладено арешт. Наразі встановлюється повне коло осіб причетних до схеми.

- Одна з головних функцій Бюро – аналітична. Вона закріплена законодавчо. У чому суть роботи аналітичного відділу?

- На відміну від усіх інших правоохоронних органів України, БЕБ займається не лише виявленням економічних злочинів за фактом їх скоєння, але й працює над запобіганням цих правопорушень.

Аналітики моніторять криміногенні процеси, обробляють масу даних, оцінюють загрози та ризики вчинення кримінальних правопорушень, напрацьовують способи їх попередження та усунення. Наприклад, ми бачимо, що певна установа бере участь у сумнівному тендері, або ж планує закупити щось за завищеними цінами. Ми не чекаємо, поки правопорушення буде скоєне, а запобігаємо йому. Наші фахівці надсилають рекомендацію щодо усунення порушення.

Моніторинг фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, аналізу закупівель, постачання товарів та надання послуг за державні кошти здійснюютьсяна постійній основі.

Варто зазначити, що аналітики БЕБ можуть запобігати злочинам як в приватному, так і в державному секторі.

- Чи повноцінно працює аналітична функція на Волині?

- Тут знову апелюватиму цифрами. З початку 2023 року аналітики БЕБ упередили незаконне відшкодування 101,8 млн грн ПДВ. Проаналізовано ряд тендерних закупівель та направлено понад 30 рекомендацій державним органам. Зроблена вагома робота щодо виявлення незаконної торгівлі в мережі Інтернет. Завдяки роботі аналітиків заблоковано 45 сайтів з продажу алкогольних напоїв.

Якщо говорити про конкретні приклади, то можу виділити випадок із запобіганням розтрати 62 млн грн державних коштів одного з комунальних підприємств Луцької міської ради. Службові особи планували здійснити закупівлю магнітно-резонансного томографа у компанії, в якій одним із засновників та кінцевих бенефіціарів є громадянин російської федерації. Всі ж розуміють, що отримані гроші могли б використовуватись для фінансування збройної агресії проти України.

Ми направили до комунального підприємства рекомендаційний лист щодо доцільності укладення відповідного договору. В результаті службові особипідприємства відмовилися від закупівлі.

Резюмуючи, скажу: ми працюємо настільки ефективно, наскільки нам дозволяє забезпечення кадрами та структура аналітичної системи.

- Ви згадали про кадри. Розкажіть яка ситуація з укомплектуванням штату Територіального управління БЕБ у Волинській області?

- Наразі наш штат укомплектований на 60%. Взагалі сформувати Бюро у воєнний час – непросто. Основною причиною є обмежене фінансування. Але ми над цим працюємо. З 8 територіальних управлінь Волинь має найкращі показники щодо забезпечення кадрами.

В порівнянні з початком року кількість атестованих працівників збільшилася майже втричі. Якщо у січні 2023 року в нас було 13 атестованих працівників, то у грудні – 36. На сьогодні працює 5 аналітиків, 27 детективів, 4 детективи зі стратегічного захисту економіки.

Сподіваємося у 2024 році вдасться доукомплектувати штат та запрацювати наповну.

- 9 грудня Верховна Рада ухвалила закон про криміналізацію контрабанди. Розкажіть детальніше про ці зміни. Як вони вплинуть на вашу роботу?

- Законодавець вніс зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України. Ці зміни передбачають кримінальну відповідальність за контрабанду товарів та підакцизних товарів через кордон України у значних та великих розмірах. Окрім того, кримінальну відповідальність нестимуть ті, хто неправдиво декларує товари, щоб зменшити митні платежі, або ж взагалі уникнути їх. Раніше ці порушення не вважалися злочином та передбачали адміністративну відповідальність.

Функцію контролю в контексті криміналізації контрабанди покладено на 2 служби – Митні органи та БЕБ. Відповідно до змін в законодавстві, детективи органів Бюро економічної безпеки України наділяються повноваженнями щодо проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях, передбачених статтями 201-1 («Контрабанда лісоматеріалів та цінних порід дерев»), 201-3 («Контрабанда товарів»), 201-4 («Контрабанда підакцизних товарів») Кримінального Кодексу України.

Запровадження кримінальної відповідальності буде відбуватися поступово та поетапно. За контрабанду підакцизних товарів кримінальна відповідальність може бути застосована з 1 січня 2024 року, а за всі інші – з 1 липня 2024 року.

Скажу, що ми готові до цих змін та вже маємо певні напрацювання щодо організаційної роботи над цією категорією злочинів.

Практично весь 2023 рік точаться розмови щодо перезавантаження БЕБ. Це пояснюють тим, що Бюро, мовляв, так і не стало структурою, яка запобігає та протидіє економічним злочинам. Натомість методи роботи органу нічим не відрізняючись від колишньої податкової міліції. Створення в Україні єдиного органу з протидії економічним злочинам – це вимога МВФ. Закон України «Про Бюро економічної безпеки України» остаточно ліквідував податкову міліцію і позбавив СБУ та МВС функцій у сфері економіки.

Наразі Бюро знаходиться на шляху інституційного становлення. Проте через відсутність достатнього фінансування орган недоукомплектований, територіальні управління працюють не в усіх регіонах України, а для оперативного супроводу у багатьох кримінальних провадженнях залучаються представники інших правоохоронних органів. Однак вони не перебирають функцію слідства. Для ефективної протидії економічній злочинності важлива також відповідна реакція регуляторів та контролюючих органів на рекомендації аналітиків БЕБ, налагоджена взаємодія з ними та повноцінний доступ до відповідних баз даних. Наразі в цих питаннях є складнощі як в юридичній площині, так і на практиці.

На скільки мені відомо, на сьогодні є щонайменше п’ять законопроєктів щодо перезавантаження БЕБ. Як один зі шляхів реформування, розглядають підпорядкування органу Міністерству фінансів. Скажу єдине: бюро є органом виконавчої влади, тому у своїй роботі буде керуватись прийнятим Законом та виконувати його положення.

- Можете поділитися планами роботи Бюро на 2024 рік?

- Робота БЕБ насамперед передбачає економічний ефект. Без системної роботи управління держава буде втрачати мільярди. Тому важливо доукомплектувати аналітичний департамент та оперативний підрозділ. Також триває робота над побудовою структури аналітичної системи, яка має забезпечити можливість опрацьовувати великі обсяги даних, що покращить роботу БЕБ.

Розмовляла Ірина Юзва

Читайте також:

Можливо зацікавить