Кордон з Польщею частково розблокують: які пункти будуть працювати

Андрій Демченко, блокада кордону

Поляки продовжують блокувати 6 пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте у пунктах пропуску «Устилуг», «Рава-Руська» і «Угринів» почали пропускати пасажирський транспорт.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, пише «Українська правда». Водночас він значив, що ситуація кардинально не змінилася.

«За інформацією від польських колег, близько 16 години польські фермери повідомили, що пропускатимуть по 5 легкових автомобілів в обох напрямках за пів години по напрямку пункту пропуску «Устилуг». Також на цьому напрямку вони начебто поновлять нормальне сполучення для автобусів і пропускатимуть по кілька вантажівок на годину в обох напрямках», — зазначив речник.

Демченко також повідомив, що близько 17 години польські фермери також обіцяли зняти блокаду для легкових автомобілів та автобусів на напрямку «Рава-Руська». Вантажівки планували пропускати по одній на годину в обох напрямках.

Після 18 години стало відомо, що, за повідомленням польських прикордонників, мітингувальники розблокували смуги руху для легкових автомобілів та автобусів на напрямку ПП «Угринів». Пропуск цієї категорії обіцяють здійснювати безперешкодно. А пропуск вантажівок на вʼїзд в Україну (виїзд з Польщі) наразі здійснюється по 4 вантажівки щогодини, та на виїзд з України вагою до 7,5 тонн та понад 7,5 тонн (вʼїзд в РП) здійснюється по 1 вантажівці щогодини.

Читайте також:

  • Поляки пропускатимуть 5 легкових авто щопівгодини на волинському пункті пропуску

Можливо зацікавить