Квашена капуста як у бабусі: готуємо хрустку капусту з цукром, водою або без неї
Квашена капуста - не лише дуже смачна закуска, але й дуже корисна. А ще таку заготовку досить легко приготувати у домашніх умовах.
Що додати в квашену капусту, щоб вона була соковитою і хрусткою, а також чи потрібна горобина в квашеній капусті, - Уніан.
Виявляється, не всі спеції і додаткові інгредієнти вдало підкреслять смак капусти, є такі «добавки», які геть зіпсують закуску.
Горобина - додавати в капусту чи ні
Сама по собі горобина має гіркуватий смак, який мало кому сподобається. Однак якщо додати ягоди в капусту, то закуска вийде дуже незвичайною і сподобається тим, хто любить невелику гостроту і пікантність.
Квашена капуста з горобиною, що потрібно:
- 3 кг капусти,
- 3 моркви,
- 150-200 гр горобини,
- 2 зелених яблука,
- 3 столові ложки солі.
Наріжте капусту, натріть моркву і наріжте тонкими скибочками яблука. Видаліть хвостики на ягодах горобини. Гарненько посипте капусту сіллю. Після цього візьміть банку відповідного розміру і утрамбуйте туди капусту з морквою, чергуючи їх з шарами ягід і ягід. Додавати воду або розсіл не потрібно. Секрет в тому, що капусту потрібно сильно стискати, тоді вона виділить сік і його буде достатньо для запуску процесу бродіння. Така квашена капуста в банці без розсолу зберігається в холодильнику або в прохолодному місці, час від часу капусту потрібно проколювати дерев'яною шпажкою, добираючись до самого дна банки.
Квашена капуста - рецепт швидкого приготування
Якщо ж ви не любите гостроту, а квашена капуста в банці без розсолу, як вам здається, повинна бути солодкуватою, варто спробувати інший рецепт. Якщо ви досі сумніваєтеся, чи потрібно додавати цукор в квашену капусту, то ви просто ніколи не пробували цю смакоту. Така квашена капуста - як у бабусі - цей смак ви не забудете ніколи.
Капуста, квашена в банці з цукром, виходить дуже хрусткою і швидко готується. Для такого рецепта вам знадобляться:
- 2 кг капусти,
- 2 моркви,
- 1-2 чайні ложки цукру,
- сіль за смаком.
Приготування не займає багато часу: наріжте капусту, натріть моркву і щільно утрамбуйте овочі в банку, пересипаючи їх цукром і сіллю. Після цього капусту потрібно поставити під гніт, періодично проколювати весь вміст банки шпажкою або ножем.
Рецепт квашеної капусти з водою
Вважається, що найправильніший рецепт квашеної капусти - це варіант без додавання води. Однак існує також інший рецепт приготування капусти. Він підходить для старої капусти, яка може дати занадто мало соку, через що вона потемніє і не закваситься. Багато хто не знає, які спеції можна додавати в квашену капусту, а тому проводять експерименти і отримують огидну закуску. Дотримуйтесь вже перевірених рецептів, відмовтеся від зайвих добавок.
Квашена капуста рецепт з водою - що потрібно:
- приблизно 2-2,5 кг капусти,
- 2-3 середніх моркви,
- трохи запашного перцю і насіння кропу.
Для приготування розсолу розчиніть в літрі води 3 ложки цукру і 2 ложки цукру, прокип'ятіть отриманий розсіл і обов'язково його остудіть. Потім наріжте капусту і моркву, щільно «набийте» ними банку, пересипаючи спеціями. Після цього заливайте капусту холодним розсолом і чекайте 2-3 дня. Горлечко банки потрібно накрити марлею, а саму ємність краще поставити в миску або таз, щоб вода, яка почне стікати в процесі закваски, не забруднила все навколо.
Також розповідаємо, кому не можна їсти квашену капусту. Ця закуска небезпечна для людей з проблемами шлунково-кишкового тракту. Крім цього, надлишок солі в капусті може привести до затримки рідини в організмі, через що з'являються набряки і може різко піднятися тиск.
Читайте також:
- Смачна морква по-корейськи на зиму: 3 простих рецепти
- Бур'яни не можна залишати на грядах на зиму — і ось чому
- Квашена цвітна капуста: простий рецепт