Квашена цвітна капуста: простий рецепт
Квашена цвітна капуста - дуже смачна, ароматна та соковита закуска. Варто її приготувати один раз, як ви будете готувати її за цим рецептом щороку.
Квашену цвітну капусту можна вживати окремо або додавати до різних страв. Квасити разом із суцвіттями можна і листя, їх, до речі, кладуть у супи, салати чи рагу. Простий рецепт квашеної цвітної капусти пишуть на кулінарному порталі Stravy.net.
Квашена цвітна капуста: рецепт
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Часник – 1 шт.
- Гімалайська сіль, рожева – 1 ст. л.
- Перець запашний, горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Коріандр мелений та майоран – по 0,5 ч. л.
- Перець чилі, імбир сушений мелений, зелень кропу сушена та шавлія – по 0,25 ч. л.
Спосіб приготування:
- Обсмажити всі спеції на сухій сковороді.
- Вимийте цвітну капусту та наріжте невеликими шматочками.
- Очистіть часник (3 зубчики) і злегка розімніть.
- У підігрітій воді розчиніть сіль.
- На дно ретельно вимитої та ошпареної банки висипте обсмажені спеції. Щільно розмістіть цвітну капусту у банці. Залийте водою.
- Відставте. За 14 днів квашена цвітна капуста буде готова до вживання. Їжте в сирому вигляді, додавайте в супи, салати або рагу.
Читайте також:
- Як зробити тушонку з риби в духовці на зиму: вийде смачніша, ніж з магазину
- Найпростіший рецепт хрусткої квашеної капусти: робиться на «раз-два»
- Цілий перець у томаті на зиму: будете готувати щороку