Найпростіший рецепт хрусткої квашеної капусти: робиться на «раз-два»
Чудовим доповненням до багатьох страв взимку стане квашена капуста – проста, але дуже смачна закуска.
Найпростіший рецепт квашеної капусти, - пише видання Молодий буковинець з посиланням на Telegram-канал Домашня кулінарія.
Як приготувати квашену капусту?
На 3 кг капусти потрібно 2 л води, 2 ст. ложки солі (краще не дрібної), ¾ склянки цукрового піску, 3 великі моркви.
Наріжте капусту, додайте до неї нашатковану моркву, завантажте в банку і залийте холодною водою з розведеною в ній сіллю.
Три дні тримайте капусту в теплі за кімнатної температури, після чого в капусту всипте цукровий пісок, перемішайте і поставте на холод (в холодильник). За день-два вона готова. Для посилення смаку цукор можна замінити ложкою або двома меду.
Чим корисна квашена капуста
Квашена капуста є одним із найкращих джерел вітаміну С взимку. Крім того, вона покращує мікрофлору та допомагає відновити здоровий баланс корисних бактерій у кишечнику.
У 100 г квашеної капусти міститься добова норма пробіотиків, необхідні людському організму.
Читайте також:
- Як зробити тушонку зі свинини або іншого м'яса на зиму: 3 прості рецепти
- Квашений болгарський перець на зиму: простий рецепт
- Як сушити гриби: в духовці, сушарці, мікрохвильовій печі і на сонці