Як зробити тушонку зі свинини або іншого м'яса на зиму: 3 прості рецепти

М'ясна тушонка в домашніх умовах

Тушонка не потребує багато часу на приготування і виручить вас у холодну пору року. Така заготовка пасує до багатьох страв, а для її приготування потрібно всього кілька інгредієнтів.

Класичний рецепт тушонки та різні варіації, - пише Уніан.

Рецепт тушонки зі свинини

  • свинина - 1 кг;
  • сіль - 1 ст.л;
  • перець, спеції - за смаком.

Нарізати свинину великими шматками, залишити в солі на 15 хвилин. Потім простерилізувати банки та кришки. Викласти м'ясо в банки - укладання має бути щільним, але не під саму кришку.

Узяти каструлю, на її дно вистелити рушник, поставити банки і накрити кришками. Наповнити каструлю водою і поставити на вогонь. Дочекатися, поки вода закипить, і готувати тушонку 5 годин. Весь час підливати кип'ячену воду в каструлю. Наприкінці закатати банки звичним способом.

Тушонка - рецепт із яловичини

  • яловиче філе - 5 кг;
  • духмяний перець;
  • свиняче сало - 2 кг;
  • сіль;
  • лаврові листки - 7 листів.

Сало і яловичину нарізати великими шматками, викласти в каструлю. Поставити її на мінімальний вогонь, додати лавровий лист і горошинки перцю. Додати воду, закрити каструлю кришкою, варити тушонку близько 7 годин.

Періодично потрібно перемішувати страву, щоб спеції рівномірно розподілилися, а сама тушонка приготувалася з усіх боків. Наприкінці розкласти м'ясо по банках і закатати.

Як зробити тушонку з м'яса курки

  • курка - 1.5 кг;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • сіль, перець чорний - за смаком;
  • перець горошком - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.

Курку вимити, нарізати на частини, викласти в глибоку миску, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Банки простерилізувати, на дно викласти духмяний перець, лавровий лист і кілька кілець ріпчастої цибулі. Потім наповнити банки куркою. Утрамбовувати щільно, але залишити 2-3 см до краю банки і закатати їх.

На дно каструлі постелити рушник, поставити банки, наповнити водою так, щоб вона покривала курку. Дочекатися закипання і тушкувати 7 годин. Після закінчення зазначеного часу, прибрати каструлю з вогню і дочекатися, поки банки повністю охолонуть.

Читайте також:

Можливо зацікавить