Лісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломів

Лісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломів

У лісах Волині триває розробка ділянок, які пошкодили буреломи.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

Нагадаємо, в кінці серпня внаслідок негоди на Волині та Рівненщині постраждало 5,6 тис. гектарів лісу. Найбільше – на Камінь-Каширщині – 4,8 тис. га.

З метою якнайшвидшої ліквідації буреломів у філіях оперативно розпочали обстеження ділянок та підготовку необхідних документів для проведення санітарних заходів.

«У цій справі оперативність важлива як із точки зору економіки – деревину потрібно забрати з лісу для реалізації якомога швидше, поки вона не втратила ділові якості. Так і з екологічною ціллю – такі масиви при невчасному проведенні робіт ризикують стати розплідником для шкідників лісу», - зазначають лісівники.

Загалом уже розроблено більше 40% буреломних ділянок. Щодня ці показники зростають.

В окремих філіях, де площі ушкодження були меншими, – Ківерцівська та Ковельська – роботи вдалося завершити. Практично розроблено всі ушкоджені ділянки у філії «Любомльське лісове господарство». На понад 70% виконані санітарні заходи у Маневицькій, Колківській та Висоцькій філіях.

На Камінь-Каширщині, де зосереджені основні обʼєми ушкоджень, роботи виконано на 45% від необхідного.

Лісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломівЛісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломівЛісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломівЛісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломівЛісівники Волині продовжують ліквідовувати наслідки буреломів

Читайте також:

Можливо зацікавить