«Фура з круасанами їхала в Росію»: луцький волонтерський штаб випустив перший відеоподкаст

«Фура з круасанами їхала в Росію»: луцький волонтерський штаб випустив перший відеоподкаст

У вівторок, 31 жовтня на каналі в ютуб луцький волонтерський штаб «Ангар» опублікував перший епізод відеоподкасту «ШобШоІШо?».

Як розповіли волонтери у відеоподкасті, вони вирішили відверто поговорити про все волонтерське, та про те, як проживають своє життя із початку повномасштабного вторгнення.

Одна з волонтерок наголосила, що вони свідомо не купували професійне обладнання для відеоподкасту, оскільки це все кошти, які краще витратять на FPV-дрони, радіоприймачі та окуляри для українських захисників. Проте, якщо героїні відео відчують зворотній звʼязок від глядачів і формат подкасту людям сподобається, вони залучать відеооператора, аби трансляції були абсолютно чіткими з боку техніки.

У відеоподксті Ольга Валянік, Ірина Новосад та Юлія Савчук розповіли про те, як «Ангар» змінив їхнє життя, як перших шість місяців повномасштабної війни волонтери у штабі працювали кожного дня без вихідних та розповіли, чи конкурують з іншими фондами. А також волонтерки дали декілька рекомендацій людям, які хочуть розпочати свою волонтерську діяльність та поділилися тим, що вони зроблять після перемоги. 

Розповіли причину того, чому більше не займаються доставкою авто для ЗСУ, натомість волонтери почали більше працювати з дронами.

«Нам складно знайти фірми за кордоном, які працюють по перерахунку, а оскільки ми ведемо свою діяльність офіційно, тобто не купуємо з рук в руки, на жаль більше не можемо купувати авто для наших захисників, бо немає таких колег за кордоном, які змогли б надавати нам по перерахунку», – розповідає у відеоподкасті Ольга Валянік.

А також у відеоподкасті згадали про цікаві моменти з волонтерської діяльності. Наприклад, як у фонд приїхала фура моркви з Нідерландів, а також згадали про те, як на третій день повномасштабної війни розвантажували фуру круасанів, яка прямувала із-за кордону в Росію, а пізніше водій цієї фури вирішив, що його місія - допомагати українцям.

Читайте також:

• «Продав» сестру на весіллі: у Луцьку маленький хлопчик задонатив на дрона. Відео

• «Для перемоги важлива кожна копійка»: керівниця волонтерського штабу «АНГАР» розповіла про цінність маленьких донатів

• «Ангарівська куля»: луцькі волонтери підготували особливий подарунок для бізнесу за донати

Можливо зацікавить