Магнітні бурі в Україні: який прогноз сонячної активності на 4 жовтня

Магнітні бурі в Україні: який прогноз сонячної активності на 4 жовтня

Україну накрила майже 8-бальна магнітна буря, викликана нещодавніми спалахами на Сонці, один з яких став найпотужнішим за останні місяці.

Про це пише TSN.UA.

Метеозалежні, приготуватися. Україну раптово атакувала нова магнітна буря через жорсткі спалахи на Сонці. Вона одразу досягла дуже високої потужності. Про це повідомляє meteoagent. Магнітна буря пішла на спад ще 2 жовтня. Очікувалося, що скоро вона повністю закінчиться і досягне свого мінімуму. Однак виявилося, що геомагнітна активність раптово стала потужнішою.

"3 жовтня Україну атакувала майже 8-бальна магнітна буря. На такому ж рівні вона буде й наступного дня. 5 жовтня сила бурі може зменшитися та опуститься до 4 балів", – йдеться в повідомленні.

Прогнозується, що ще одна магнітна буря може накрити країну 9 жовтня та врізати з 4-бальною потужністю. Наступні два дні вона буде 5-бальною, після чого піде на спад.

За даними meteoprog, за останні 24 години відбулося 11 спалахів. Останній був неймовірно сильним, одним з найсильніших за останній час. Сильнішим за нього був лише спалах 14 травня.

"Цей спалах викличе неймовірно сильну магнітну бурю, що може стати причиною втрати радіосигналів. Очікується, що він досягне Землі в п'ятницю, 4 жовтня", – кажуть синоптики.

Як магнітна буря може впливати на людину

За даними досліджень вчених з усього світу, магнітні бурі дійсно можуть впливати на самопочуття і настрій людини. В такі дні люди значно частіше скаржаться на проблеми зі здоров'ям та звертаються до лікарів, зокрема до кардіологів.

Лікарі дотримуються загальних рекомендацій та радять у такі дні знизити навантаження – як фізичне, так і психоемоційне, більше відпочивати.

Можливо зацікавить