Мариновані білі гриби на зиму за карпатським рецептом
Маринування грибів — це один із найпопулярніших способів їх заготівлі на зиму, особливо в Карпатах, де гриби ростуть у великих кількостях. Білі гриби, або як їх часто називають у народі — білиці, мають чудовий смак та аромат, що робить їх ідеальними для маринування. Завдяки карпатському рецепту білі гриби набувають неповторного смаку, який нагадує про літо навіть у зимові місяці.
Секрет успіху цього рецепту у правильному підборі свіжих і якісних грибів, а також у вправному поєднанні натуральних інгредієнтів. Рецепт опублікували на YouTube каналі Карпатські шкварки, - пишуть Новини.LIVE.
Вам знадобиться:
- гриби білі — 1 кг;
- лимонна кислота — 0,5 ч. л.
Для маринаду:
- вода — 900 мл;
- сіль — 30 г;
- оцет 6%— 6 ст. л.;
- лавровий лист — 3 шт.;
- духмяний перець — 6 шт.;
- гвоздика — 1 шт.
Спосіб приготування
Гриби потрібно добре очистити та промити.
Гриби нарізаємо на середні шматочки, навіть можна залишити цілими.
Гриби кладемо в кастрюлю та заливаємо водою. Додаємо пів чайної ложки лимонної кислоти, яка потрібна для того, щоб гриби не окислювались.
Після закипання варимо гриби протягом 5 хвилин. Піну, яка утворилася при закипанні, прибирати не потрібно.
Гриби перекладаємо на друшляк та промиваємо. Далі готуємо маринад, для цього наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, лавровий лист, духмяний перець та гвоздику.
Доводимо маринад до кипіння, потім додаємо туди гриби. Варити потрібно 20 хвилин. За одну хвилину до завершення варіння додаємо оцет.
Після маринування грибів таким способом вони готові відразу.
Читайте також:
- Що консервують на зиму у листопаді
- Місячний календар пересадки кімнатних рослин: сприятливі та несприятливі дні у листопаді 2024