Солодкі мариновані помідори: простий рецепт на зиму

Солодкі мариновані помідори: простий рецепт на зиму

Солодкі мариновані помідори - дуже смачна закуска, яка підходить до багатьох страв. Пропонуємо простий рецепт, який може повторити кожний.

Мариновані помідори не лише смачні, а й корисні. Консервовані помідори розщеплюють жири та подовжують життя клітин кісткового мозку, - пише Liga.net

Як приготувати мариновані помідори

Інгредієнти

  • 1 л води для маринаду
  • 1 ст. л солі без гірки
  • 3 ст. л цукру
  • 2 ст. л оцту (9%)
  • Помідори
  • Зелень петрушки
  • Перець горошком
  • Кільця цибулі

Як замаринувати помідори

  • У дві помиті баночки, бажано літрові, викласти тоненькі кільця цибулі. В кожну банку 2-3 кільця. Хто полюбляє, можна додати часник.
  • Далі викласти на дно зелень петрушки. І вкинути по декілька горошинок чорного перцю. Можна додати гірчицю в зернах.
  • Чисті помідори у місці, де були прикріплені до стебла, проколоти зубочистками достатньо глибоко. Тоді шкірка не трісне.
  • Проколоті помідори поскладати до банок.
  • Залити помідори обережно окропом. Воду доливати аж до верхніх країв. Накрити кришками і залишити на 10 хвилин.
  • Тоді злити воду у каструлю. На її основі готуватиметься маринад.
  • До води додати 3 столові ложки цукру та ложку кухонної солі і поставити на вогонь.
  • Коли вода закипіла, додати оцет. Прокип’ятити ще пів хвилини і виключити вогонь.
  • Тоді обережно залити помідори гарячим маринадом. Наливати так само до самого верху.
  • Банки добре закрутити стерильними кришками.
  • Перевернути баночки і закутати рушником. Залишити до повного охолодження.

Читайте також:

Можливо зацікавить