Солодкі мариновані помідори: простий рецепт на зиму
Солодкі мариновані помідори - дуже смачна закуска, яка підходить до багатьох страв. Пропонуємо простий рецепт, який може повторити кожний.
Мариновані помідори не лише смачні, а й корисні. Консервовані помідори розщеплюють жири та подовжують життя клітин кісткового мозку, - пише Liga.net.
Як приготувати мариновані помідори
Інгредієнти
- 1 л води для маринаду
- 1 ст. л солі без гірки
- 3 ст. л цукру
- 2 ст. л оцту (9%)
- Помідори
- Зелень петрушки
- Перець горошком
- Кільця цибулі
Як замаринувати помідори
- У дві помиті баночки, бажано літрові, викласти тоненькі кільця цибулі. В кожну банку 2-3 кільця. Хто полюбляє, можна додати часник.
- Далі викласти на дно зелень петрушки. І вкинути по декілька горошинок чорного перцю. Можна додати гірчицю в зернах.
- Чисті помідори у місці, де були прикріплені до стебла, проколоти зубочистками достатньо глибоко. Тоді шкірка не трісне.
- Проколоті помідори поскладати до банок.
- Залити помідори обережно окропом. Воду доливати аж до верхніх країв. Накрити кришками і залишити на 10 хвилин.
- Тоді злити воду у каструлю. На її основі готуватиметься маринад.
- До води додати 3 столові ложки цукру та ложку кухонної солі і поставити на вогонь.
- Коли вода закипіла, додати оцет. Прокип’ятити ще пів хвилини і виключити вогонь.
- Тоді обережно залити помідори гарячим маринадом. Наливати так само до самого верху.
- Банки добре закрутити стерильними кришками.
- Перевернути баночки і закутати рушником. Залишити до повного охолодження.
Читайте також:
- Смачний рецепт томатів на зиму: мариновані помідори по-вірменськи
- Не всі банки з консервацією потрібно перевертати: не повторюйте цю помилку
- Чим підживити капусту у серпні: такого врожаю у вас ще не було