«Майже через два роки пошуку збіглося ДНК»: історія Героя з Волині

«Майже через два роки пошуку збіглося ДНК»: історія Героя з Волині

43-річний старший солдат з Волині Сергій Семенов, позивний «Адвокат», загинув у квітні 2022 року в районі села Новий Мир, що під Ізюмом на Харківщині. Точна дата загибелі невідома. 14 квітня десяток українських захисників потрапили в оточення ворога і були захоплені в полон. Звідти боєць вже не повернувся. Тривалий час його вважали безвісти зниклим.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Сергій народився в місті Луцьк Волинської області. Навчався в Коломийському коледжі бізнесу і права та Міжрегіональній академії управління персоналом. Одружився, жив із сім’єю в селі Веселе. Подружжя виховувало двох дітей: доньку Євгенію та сина Дмитра. До 2018 року чоловік працював юрисконсультом у Торчинському професійному ліцеї. Звільнився за власним бажанням та поїхав заробляти за кордоном, оскільки хотів забезпечити дітям комфортне та щасливе майбутнє.

Коли почалося повномасштабного вторгнення, Сергій повернувся додому і пішов у військкомат. 15 березня 2022 року був мобілізований до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив у 3-му (Луганському) прикордонному загоні на посаді інспектора прикордонної служби протитанкової прикордонної застави комендатури швидкого реагування «Новопсков».

«Мій чоловік – патріот своєї країни, любив Україну настільки, що готовий був за неї померти! 14.04.2022 хлопці потрапили в оточення і були захоплені в полон. Є свідки, що підтверджують перебування в полоні мого чоловіка. Та невдовзі був допит, хлопців з нього повертали по одному, але мого чоловіка залишили... Пострілу хлопці не чули. Майже через два роки пошуку збіглося ДНК. Тіло знайдене з простреленим черепом...», – розповіла Тетяна Семенова.

Сергій був похований в листопаді 2022 року в Дніпрі як тимчасово невідомий солдат. 1 лютого 2024-го його перепоховали вдома – в селі Веселе на Волині.

Не дочекалися свого захисника дружина, донька та син.

Читайте також:

Можливо зацікавить