Мерехтливі крашанки, мов коштовності: як оригінально пофарбувати яйця на Великдень

Цьогоріч у соцмережах знову набирає популярності нестандартний великодній лайфгак — крашанки, зварені у червоному вині. Виглядають вони як справжні витвори мистецтва: глибокі рубінові чи вишневі відтінки, ніжний блиск, ніби агатові камінці з королівських скарбниць.
На сторінці valeria.matrokhina поділилися простим рецептом незвичних крашанок у червоному вині, пише ТСН.
Ідея одразу знайшла відгук у серцях тих, хто прагне поєднати вишуканість і традицію.
Інгредієнти
- Білі курячі яйця
- Червоне солодке вино (краще натуральне, без барвників; ідеально підходить кагор) 750 мл
Приготування
Добре помийте білі яйця під проточною водою, щоб змити забруднення та восковий наліт (якщо є). Вилийте вино у невелику каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Обережно опустіть яйця у вино. Варіть 7 хв на середньому вогні.
Після варіння зніміть каструлю з вогню. Не діставайте яєць, залиште їх у вині настоюватися. Що довше — то інтенсивніший буде колір. Оптимально — від 4 до 24 годин. Для рівномірного забарвлення варто час від часу обережно перевертати їх.
Дістаньте яйця та викладіть їх на паперовий рушник. Дайте повністю висохнути. У результаті отримаєте дивовижно красиві крашанки кольору стиглої вишні чи темного граната з м’яким винним блиском. Вони мають по-справжньому вишуканий вигляд — наче каміння з королівських скарбниць.
Чи безпечні яйця, зварені у вині
Якщо використовувати якісне вино без барвників і консервантів, такі яйця можна їсти без страху. Вино містить натуральні антиоксиданти, а алкоголь під час варіння повністю випаровується. Єдине — через тривале настоювання білок може мати ледь відчутний винний присмак, що надає цікавих ноток для гурманів.
Що ще можна спробувати
- Чай каркаде: дає рожеві та бордові відтінки.
- Куркума: насичено-жовтий колір.
- Червонокачанна капуста: холодний синьо-фіолетовий відтінок.
- Буряк: рожево-червоний колір.
- Кава чи чорний чай: теплі коричневі тони.
Читайте також:
- У який день не можна пекти паски перед Великоднем
- Підготовка оселі до Великодня: коли та як прибирати перед святом
- Швидка паска від волинського блогера-пекаря: простий рецепт, що вразить смаком