Monkey bread: рецепт булочок від луцької фудблогерки

Monkey bread: рецепт булочок від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати булочки з корицею.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».

«Такі булочки готують в Америці часто. Їх називають «Monkey bread», що в перекладі - мавпячий хліб», - зауважила Юлія.

Інгредієнти

  • 180мл теплого молока;
  • 25г цукру;
  • 7г сухих дріжджів, або 20 пресованих;
  • 1 яйце;
  • 60г розтопленого масла кім. температури;
  • 380г борошна;
  • 0.5г ваніліну;
  • цедра одного апельсина.

Monkey bread: рецепт булочок від луцької фудблогерки

Приготування:

До теплого молока додаємо дріжджі та цукор. Перемішуємо до однорідності. Накриваємо рушничком і чекаємо 15хв. До маси додаємо яйце, масло та цедру. Вимішуємо.

Додаємо борошно та ванілін + дрібка солі. Вимішуємо ложкою і викладаємо тісто стіл. Вимішуємо руками 10хв. Тісто буде липнути, це нормально. Борошна не треба додавати. Змастіть руки трішки олією, під час вимішування тісто перестане липнути.

Тісто поміщаємо у глибоку ємкість змащену олією. Накриваємо харчовою плівкою, або рушником і залишаємо підходити 45хв. Викладаємо тісто на ледве присипану борошном робочу поверхню і розкатуємо прямокутник. Ділимо його на невеликі кубики (розмір не є важливим, але не робіть сильно дрібні). Скочуємо з кубиків кульки.

Кожну кульку вмокаємо в масло (100гр. розтопити) та обкочуємо в сумішші цукру та кориці (цукор - 200гр., кориця - 8гр.). Викладаємо в будь-яку глибоку форму змащену маслом і присипану борошном.

Випікаємо 30-35хв в попередньо розігрітій до 180° духовці. Якщо форма не роз'ємна - накрийте булочки тарілкою і переверніть форму. Якщо роз'ємна - акуратно зніміть 

Monkey bread: рецепт булочок від луцької фудблогерки

Читайте також:

Можливо зацікавить