«Смачно, швидко, недорого»: рецепт «Наполеона» на сковорідці від луцької фудблогерки

«Смачно, швидко, недорого»: рецепт «Наполеона» на сковорідці від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати торт «Наполеон» на сковорідці.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».

«Смачно, швидко, недорого», - написала Юлія.

Крем:

  • яйця - 2 шт;
  • борошно - 2 ст.л;
  • масло - 100г;
  • цукор - 150 г;
  • молоко - 1 л;
  • ванільний цукор - 1 ч.л;

Тісто:

  • яйця - 3 шт;
  • цукор - 180 г;
  • ванільний цукор - 1 ч.л;
  • лимонний сік - 2-3 ч.л;
  • розпушувач - 1,5 ч.л;
  • масло - 50 г;
  • борошно - 450-500 г;

Готуємо крем:

На сковорідку кладемо яйця, цукор, ванільний цукор, частину молока і борошно. Перемішуємо до однорідності. Додаємо решту молока, вмикаємо середній вогонь, і увесь час помішуючи (це займе близько 20 хв) доводимо до загустіння. Знімаємо з вогню, додаємо масло і перемішуємо (за потреби перебиважмо погружним блендером).Накриваємо плівкою «в контакт» і залишаємо вистигати.

Готуємо коржі:

В посуд кладемо яйця, цукор, ванільний цукор, сік лимона, розпушувач і все перемішуємо. Додаємо масло кімнатної температури і ще раз все перемішуємо. Далі додаємо борошно в три прийоми, спочатку перемішуємо ложкою а далі перекладаючи тісто на поверхню вимішуємо руками.

Замішуємо тісто еластичне, яке не липне до рук. Але не передайте борошна, щоб не «забити» тісто. Ділимо тісто на 10 частин, кожну з яких розкачуємо (підсипаємо борошно, бо буде липнути до стола), вирізаємо тарілкою відповідного діаметру круг(приблизно 20 см)і акуратно перекладаємо на суху розігріту сковорідку і печемо з обох боків по кілька хвилин. На поверхні коржів будуть характерні бульбашки. З тіста що лишилося з обрізків ще додатково печемо 3 коржі які підуть на крихту щоб обсипати торт.

Перемащуємо коржі кремом, замащуємо боки і посипаємо подрібненою крихтою. Ставимо настоюватися торт в холодильник, краще на всю ніч.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Пиріг без тіста з яблуками: простий осінній рецепт, який тане в роті

Пиріг без тіста з яблуками: простий осінній рецепт, який тане в роті

Без гіпсу і тривалого лікування: волинські травматологи повертають дітям рухливість за лічені дні

Без гіпсу і тривалого лікування: волинські травматологи повертають дітям рухливість за лічені дні

На Волині через несправність грубки і коротке замикання горіли два будинки

На Волині через несправність грубки і коротке замикання горіли два будинки

За добу шахраї ошукали сімох волинян на понад 400 тисяч гривень

За добу шахраї ошукали сімох волинян на понад 400 тисяч гривень

Через завищену ціну на електроенергію Луцька громада втратила понад 1,2 млн грн — справу розгляне суд

Через завищену ціну на електроенергію Луцька громада втратила понад 1,2 млн грн — справу розгляне суд

Навіки 30-річний: у Луцьк востаннє повернувся Герой Владислав Драганчук
відео

Навіки 30-річний: у Луцьк востаннє повернувся Герой Владислав Драганчук

У Луцьку родинам загиблих воїнів вручили державні нагороди
фото

У Луцьку родинам загиблих воїнів вручили державні нагороди

«Я був дуже щасливий у Луцьку»: ексгравець збірної України згадав гру за «Волинь» і роботу з Кварцяним

«Я був дуже щасливий у Луцьку»: ексгравець збірної України згадав гру за «Волинь» і роботу з Кварцяним

Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом

Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом