Різдвяні закупівлі в Луцьку: скільки коштує м'ясо та сало на ринку
Лучани вже починають закуповувати м’ясо до різдвяних свят, однак ажіотажу на ринках немає.
Покупці зізнаються: традиції намагаються зберігати, але купують значно менше, ніж до повномасштабної війни, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».
Дехто бере м’ясо заздалегідь, побоюючись можливого зростання цін ближче до свят.
«Хоча веселості в душі, звичайно, немає, але традиції підтримуємо. Купили шию, бочок, ще будемо купувати м’ясо для ковбаси. На свято має бути багато м’яса — така звичка», — ділиться покупець Іван.
За словами продавців, пік цін на м’ясо був улітку, нині ж вартість знизилася, адже господарі підгодували свиней і активніше продають продукцію.
Сало на ринках коштує від 50 до 200 гривень за кілограм, бочок — 180–220 гривень, тоді як раніше ціни сягали 250 гривень. Шию продають у середньому по 260–270 гривень за кілограм.
«Раніше сало продавали й по 300 гривень, зараз — 180–200. Можна навіть поторгуватися», — каже продавець Петро.
Водночас він зазначає, що покупці нині беруть м’ясо лише за потребою.
«Як колись брали по 10–14 кілограмів, уже не беруть. Зараз — 2–3 кілограми. Війна», — пояснює чоловік.
Продавці припускають, що ближче до свят можуть трохи зрости ціни на філейку чи шинку, водночас сало та набори для супів можуть навіть подешевшати.
Лучани зізнаються, що святкові бюджети стали значно скромнішими. Дехто планує витратити на м’ясо до 2–3 тисяч гривень, готуючи лише найнеобхідніше: холодець, запечене м’ясо, ковбасу.
Також містяни розповідають, що «зимову тисячу» від держави здебільшого спрямовують на комунальні послуги або ж донатять на потреби ЗСУ.
«Якщо грошей мало, то й та тисяча щось дає. Але краще було б ці кошти спрямувати на оборону», — каже покупець Василь.
Читайте також:
- На ринках Луцька значно подешевшало м'ясо
- Святвечір наближається: простий і смачний рецепт традиційної різдвяної куті
- Скільки коштує подобова оренда квартир на новорічну ніч у Луцьку?