На фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з Волині

Ярослав Тичковський з побратимами

Старший офіцер відділення рекрутингу і комплектування Другого відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП на Волині капітан Ярослав Тичковський поділився своїм шляхом з передової, де кожен день - це боротьба не лише з ворогом, а й з власними страхами та викликами.

Історію бійця розповіли на сторінці Другий відділ Володимир - Волинського РТЦК та СП у фейсбуці

Свою військову службу розпочав ще у 2008 році в лавах прикордонників. Після навчання в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького отримав офіцерське звання «лейтенант». А вже у лютому 2015 року здобув свій перший бойовий досвід в н.п.Майорськ (окраїна м.Горлівка, Донецької області), де спільно з підрозділами Збройних сил України стримували ворога.

Далі - виконання бойових завдань Ярослав продовжив у лавах 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого в 2019 році у н.п.Жолобок та н.п.Сміле Луганської області. З початку повномасштабного вторгнення в березні 2022 року, під час штурму с.Липівка (поблизу смт Макарів, Київської області), отримав поранення в результаті прямого вогневого контакту.  Процес лікування та часткового відновлення тривав майже 6 місяців.

Після реабілітації до побратимів повернувся вже в Куп’янський район, Харківської області, де вони разом більше, ніж півтора року виконували завдання за призначенням на фронті.

На фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з ВолиніНа фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з ВолиніНа фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з ВолиніНа фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з Волині

У зв’язку із суттєвим погіршенням стану здоров’я внаслідок отриманого поранення виконувати бойові завдання не може, однак військову службу не залишив та продовжив її у Другому відділі Володимир-Волинського РТЦК та СП, де виконують свій громадянський обов’язок поранені бійці.

Одним з напрямків роботи капітана Ярослава Тичковського є проведення заходів щодо мотивування молоді до здобуття військових професій, проведення військово-патріотичного виховання молоді та цивільного населення, пошук кандидатів для проходження служби за контрактом.

На фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з ВолиніНа фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з Волині

На фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з ВолиніНа фронті складно, але він вистояв: історія старшого офіцера ТЦК з Волині

Читайте також: 

Можливо зацікавить