На Волині суд конфіскував автомобіль у громадянки Грузії: відомо, чому так сталося

На Волині суд конфіскував автомобіль у громадянки Грузії: відомо, чому так сталося

Громадянка Грузії перевищила термін ввезення автомобіля в Україну, тому в неї на Волині конфіскували транспортний засіб.

Про це йдеться в постанові Любомльського районного суду, пишуть Волинські новини. 

Встановлено, що 23 серпня 2021 року Майя Ж. ввезла через Чернігівську митницю автомобіль Hyundai Elantra. Але жінка більше ніж на 30 днів перевищила термін тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземної реєстрацією – в Україні такий становить один рік.

Правопорушення виявили 1 серпня 2024 року на митному посту «Ягодин». Дії водійки кваліфікували за ч. 6 ст. 481 Митного кодексу, тобто як перевищення строку ввезення транспортних засобів особистого користування.

Представниця Волинської митниці вважала вину доведеною, бо це підтверджується протоколом про порушення митних правил, письмовими поясненнями та витягами з реєстрів.

Натомість адвокат водійки просила закрити справу через малозначність вчиненого. Як пояснила, її підзахисна не змогла вчасно вивезти авто через введення воєнного стану в Україні, а в митні органи не зверталася, бо не мала достатньої інформації про необхідність.

Суд повважав такі пояснення необґрунтованими, адже у вересні 2023 року громадянка Грузії була в Україні. Мовляв, мала достатньо часу, щоб звернутися в митні органи для належного вивезення авто.

У підсумку Майю Ж. визнали винною і конфіскували її автомобіль Hyundai Elantra у власність держави. Рішення ще можна оскаржити у Волинському апеляційному суді упродовж 10 днів з моменту його ухвалення.

Читайте також: 

Можливо зацікавить