Народився на День Незалежності й загинув за сувернітет України: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Народився на День Незалежності й загинув за сувернітет України: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Захиснику з Волині Олегу Пастухову просять присвоїти звання Героя України.

ВІдповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Василина Музика.

Інструктор прикордонної служби 2 категорії - інспектор кінологічної групи прикордонної комендатури швидкого реагування №1 в/ч 9938, військовослужбовець з Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України, старший сержант Пастухову Олегу Володимировичу (24.08.1974 - 21.02.2023 р.р) родом з Волині.

Він народився у День Незалежності України. У боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність якої й загинув у районі південно-західних околиць м. Бахмут Донецької області.Олег Володимирович вирушив на захист своєї країни ще у 2014 році. Тоді мобілізувався до Луцького прикордонного загону та відправився виконувати завдання на східні рубежі. Мав статус учасника бойових дій та нагороди за участь в антитерористичній операції, ветеран війни та учасник АТО.

З початком повномасштабної війни він пішов до військкомату аби приєднатися до оборони рідної країни. І уже 05.03.2022 року не роздумуючи взяв до рук зброю і знову приєднався до лав прикордонників.

У військовому колективі його поважали за те, що був таким який прийде на допомогу, підставить своєї плече, допоможе чим може. Між побратимами мав позивний «ДЄД».

Перший бій старший сержант Пастухов Олег Васильович разом із побратимами зустрів у н.п. Воєводівка біля Сєвєродонецька Луганського області.

Майже рік пліч-о-пліч з військовослужбовцями Луганського прикордонного загону протистояв російським окупантам.

21 лютого 2023 року Олег Пастухов загинув в наслідок військових дій від вибухів та осколків, рятуючи побратимів після чергового бойового зіткнення з ворогом.

«Їх у будинку загинуло троє друзів, але позиції не здали. Завдяки їм інші позиції не взяли в оточення. На них ішли десантники», - слова побратимів.

Хоч Олег Пастухов загинув та авто, на яке збирали далекобійники для нього, відправилося виконувати бойові завдання та рятувати життя військовим. На авто зробили креативний напис «ДЄД» - на честь загиблого.

Він посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить