Оладки з кабачків за 10 хвилин: простий літній рецепт

Хрусткі золотисті оладки з кабачків — це страва, яку легко й швидко приготувати всього за 10 хвилин. Вони виходять ніжними всередині та апетитно рум’яними зовні, тож чудово пасують як до легкого сніданку, так і до ситної вечері. Простий рецепт робить їх улюбленою закускою літа.
Як приготувати страву, поділились у відео на кулінарному ютуб-каналі «Смачна сторінка», пише Телеграф.
Інгредієнти:
- Кабачок — 500 г
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 4-5 ст. ложок
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Рослинна олія для смаження
Для соусу:
- Сметана — 2-3 ст. ложки
- Кріп — кілька гілочок
- Часник — 1-2 зубчики
Спосіб приготування:
Кабачок натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо, а часник пропускаємо через прес. Змішуємо в мисці натерті кабачок, цибулю та часник. Додаємо яйця і добре перемішуємо. Поступово додаємо борошно, постійно помішуючи, до отримання потрібної консистенції – тісто має бути як на звичайні оладки.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою порції тіста на сковороду і смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
Для соусу змішуємо сметану, дрібно нарізаний кріп та подрібнений часник. За можливості залишаємо його в холодильнику — щоб настоявся.
Читайте також:
- Як врятувати сад від попелиці без хімії: перевірений рецепт
- Чому гладіолуси відмовляються цвісти та як повернути їм пишну красу
- Ідеальна закуска чи доповнення до страв: простий рецепт моркви по-корейськи