Оладки з кабачків за 10 хвилин: простий літній рецепт

Оладки з кабачків за 10 хвилин: простий літній рецепт

Хрусткі золотисті оладки з кабачків — це страва, яку легко й швидко приготувати всього за 10 хвилин. Вони виходять ніжними всередині та апетитно рум’яними зовні, тож чудово пасують як до легкого сніданку, так і до ситної вечері. Простий рецепт робить їх улюбленою закускою літа.

Як приготувати страву, поділились у відео на кулінарному ютуб-каналі «Смачна сторінка», пише Телеграф

Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4-5 ст. ложок
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Рослинна олія для смаження

Для соусу:

  • Сметана — 2-3 ст. ложки
  • Кріп — кілька гілочок
  • Часник — 1-2 зубчики

Спосіб приготування:

Кабачок натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо, а часник пропускаємо через прес. Змішуємо в мисці натерті кабачок, цибулю та часник. Додаємо яйця і добре перемішуємо. Поступово додаємо борошно, постійно помішуючи, до отримання потрібної консистенції – тісто має бути як на звичайні оладки.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою порції тіста на сковороду і смажимо з обох боків до золотистої скоринки.

Для соусу змішуємо сметану, дрібно нарізаний кріп та подрібнений часник. За можливості залишаємо його в холодильнику — щоб настоявся.

Читайте також:

Можливо зацікавить