Ідеальна закуска чи доповнення до страв: простий рецепт моркви по-корейськи

Морква по-корейськи ідеально підходить як доповнення до будь-яких страв, а також може стати головним інгредієнтом для різних сендвічів. Крім чудового смаку, вона багата на каротин, який надходить в організм у значній кількості, на відміну від невеликої його дози в супах чи соусах.
Рецепт опублікували на сайті Сенсація.
Інгредієнти
- Морква — пів кілограма
- Соняшникова олія – пів склянки
- Сіль — 2 чайних ложки
- Цукор — 2 столових ложки
- Часник — 8 зубчиків
- Чорний мелений перець — пів чайної ложки
- Мелений перець чилі — пів чайної ложки
- Оцет — 3 столові ложки
Для початку необхідно почистити моркву та натерти на спеціальній тертушці. Далі залишаємо моркву приблизно на півгодини, щоб вона дала зайвий сік, віджимаємо і зливаємо його.
Далі додаємо цукор та перемішуємо. Окремо нагріваємо олію, не доводимо її до кипіння. Додаємо всі спеції, перемішуємо, і вливаємо суміш у моркву.
Вносимо оцет і знову перемішуємо руками, щоб спеції рівномірно розподілилися по овочу. Залишаємо на годину для просочення, потім розкладаємо моркву в стерилізовані банки, закриваємо кришками і прибираємо на зберігання.
Зберігаємо обов’язково у темному і холодному місці. Корейська морква як правило прекрасно зберігається за рахунок наявності консерванту, яким являється оцет.
Але обов’язково оглядайте та банку перед вживанням, там немає бути мутної води, і тим паче якихось темних елементів.
Читайте також:
- Чому гладіолуси відмовляються цвісти та як повернути їм пишну красу
- Рецепт кабачкового торта: як приготувати просту й смачну літню закуску
- Як продовжити врожай огірків до листопада: дві головні підживки серпня