У жодному разі не підходять для консервації: які три сорти огірків не можна закривати в банки

Сорти огірків відрізняються не лише термінами дозрівання, розміром і врожайністю. Деякі з них підходять лише для свіжого вживання. Якщо почати їх маринувати чи засолювати, то ви просто зробите неякісну консервацію. Зазвичай такі сорти використовують для салатів, суші, бургерів, деяких напоїв та навіть соусів. Але не для заготовок.
Про це пише agronews.ua.
Китайське диво
Цей сорт виростає до 50 см, і один плід легко стане основою для сімейного салату. Але для консервування він не підходить: під час маринування огірки швидко розм’якшуються, а розсіл стає каламутним вже через кілька днів. Найкраще насолоджуватися ними свіжими, додаючи до салатів та легких закусок.
Фенікс
Стійкий до хвороб і примх погоди, цей сорт довго плодоносить. Але в заготовках Фенікс втрачає хрусткість. Тому його краще вживати у свіжому вигляді, ніж маринувати.
Зозуля
Сорт швидко сходить і рясно дає плоди. Проте після консервування огірки стають губчастими і млявими. Проте, Зозуля чудово підходить для свіжих салатів.
Що ще не варто консервувати:
- Тепличні огірки з надмірною кількістю добрив — вони накопичують хімічні речовини, що впливають на смак.
- Перерослі або м’які плоди, навіть якщо сорт підходить для маринування.
- Пошкоджені, гнилі або гіркі огірки — їх або варто підготувати для свіжого споживання, або повністю утилізувати.
Читайте також:
- Як зібрати насіння помідорів: простий спосіб, щоб врожай був кращим щороку
- Цей сорт помідорів варто сіяти у вересні: дає врожай навіть восени
- Коли садити озимий часник восени за місячним календарем: не пропустіть найвдаліші дати