Паштет з опеньків на зиму: у магазині такого смачного не знайдете
Паштет із опеньків — це одна з тих домашніх заготовок, яка поєднує простоту приготування та чудовий смак. Його можна подавати як намазку на хліб, додавати до гарнірів чи використовувати для начинки млинців і пирогів. Домашній грибний паштет має насичений аромат, ніжну консистенцію та зберігає природний смак грибів.
Як приготувати грибний паштет з опеньків удома, - пише Уніан.
Грибний паштет з опеньків готується досить швидко і просто. З ним виходять чудові бутерброди, а ще його можна використовувати як начинку для вареників або пиріжків - соло або з картоплею.
Інгредієнти:
- опеньки відварені - 3 кг;
- цибуля - 300 г;
- олія без запаху або смалець* (для смаження);
- сіль - за смаком;
- чорний перець мелений - за смаком.
Як приготувати грибний паштет на зиму
Гриби пропустіть через м'ясорубку або пробийте блендером. Налийте в посуд із товстим дном олію або покладіть смалець, перекладіть гриби і тушкуйте їх протягом 30 хвилин.
Подрібніть цибулю й обсмажте до золотистості на олії. Додайте до грибів і тушкуйте, поки вона не стане м'якою. На цьому етапі можна додати також 50 мл оцту - якщо сумніваєтеся, що паштет без нього не зберігатиметься.
Банки та кришки простерилізуйте. Розкладіть паштет по банках, прикрийте кришками і поставте в холодну духовку. Включіть на 180°С і потримайте 15 хвилин, вимкніть і дайте банкам постояти ще 15 хвилин. Дістаньте банки з паштетом і закатайте.
Читайте також:
- Рецепт маринованої скумбрії у пляшці: виходить наче копчена
- Мариновані маслюки на зиму: перевірений рецепт
- Підживіть цим доларове дерево: вазон випустить багато нових пагонів