Рецепт маринованої скумбрії у пляшці: виходить наче копчена
Не обов’язково мати коптильню, щоб насолоджуватися ароматом копченої рибки. Є перевірений домашній спосіб — скумбрія у пляшці. Вона настоюється у маринаді, стає ніжною, ароматною і за смаком майже не відрізняється від копченої.
Інгредієнти:
- Скумбрія — 2 шт. (середнього розміру)
- Цибуля — 2 шт.
- Олія — 100 мл
- 9% оцет — 2 ст. л.
- Соєвий соус — 2 ст. л. (за бажанням)
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Перець чорний мелений — за смаком
- Перець горошком — 5–6 шт.
- Лавровий лист — 2–3 шт.
- Куркума або паприка — ½ ч. л. (для золотистого кольору)
Як приготувати:
- Скумбрію очистіть, видаліть нутрощі, голову та плавники. Добре промийте і обсушіть серветкою. Потім наріжте філе шматочками шириною близько 2 см.
- У глибокій мисці змішайте олію, оцет, соєвий соус, сіль, цукор, куркуму, перець та лавровий лист. Додайте нарізану півкільцями цибулю.
- Візьміть чисту пластикову пляшку (1,5–2 л) і зріжте верхню частину. Почергово викладайте шарами шматочки скумбрії та цибулю з маринадом.
- Злегка утрамбуйте, накрийте зріз пляшки харчовою плівкою або пакетом і поставте в холодильник на 12–24 години.
- Готову скумбрію дістаньте, перекладіть у тарілку, полийте залишками маринаду й подавайте з картоплею, рисом або просто з хлібом.
Читайте також:
- Мариновані маслюки на зиму: перевірений рецепт
- Ці вазони приносять удачу, гроші та щастя: їх обов’язково треба мати на своєму підвіконні
- Хрустка і соковита: найкращі способи квашення капусти, які ніколи не підводять