Поляки передали волинській громаді генератори, тепловізори та одяг для військових

Поляки передали волинській громаді генератори, тепловізори та одяг для військових

Камінь-Каширська міська рада налагоджує співпрацю з польськими партнерами з гміни Біляни Мазовецького воєводства.

Про це пише газета «Полісся».

Як зазначається у повідомленні, задля підготовки спільних проєктів з польськими партнерами минулого тижня у Польщі побувала офіційна делегація Камінь-Каширської міської ради. 

За «круглим столом» обговорили перспективи майбутньої співпраці в напрямках туризму, охорони здоров’я та енергетики. А тим часом поляки висловили готовність надавати матеріальну підтримку для громади.

«Щоб жителі Камінь-Каширської громади не залишилися повністю без світла, зв’язку, тепла та води на випадок пошкодження електромереж внаслідок ворожих російських збройних атак чи припинення через це електропостачання, гміна Біляни презентувала 7 генераторів. 

Потребу в таких апаратах наразі мають заклади освіти, водозабор, очисні споруди. Тож будемо міркувати про ефективне використання отриманих пристроїв», – розповідає камінь-каширський міський голова Віктор Пась.

Разом з тим, за словами очільника громади, польські партнери передали камінь-каширцям тепловізори та одяг для військових. 

Загалом вартість допомоги від гміни Біляни склала 45 304,93 злотих. 

Віктор Пась додає, що невдовзі громаді знову можуть надати підтримку. Мова йде про автомобіль для шерифа. 

Зауважимо, що з початку війни камінь-каширці вже двічі отримували допомогу від польських друзів: пожежний автомобіль та медикаменти для Збройних сил України.

Поляки передали волинській громаді генератори, тепловізори та одяг для військових

Можливо зацікавить