Як приготувати натуральний яблучний оцет у домашніх умовах — простий рецепт

Яблучний оцет — це корисний домашній продукт, який готується кілька місяців шляхом природного бродіння. У підсумку ви отримуєте натуральний ароматний оцет без хімічних добавок, що стане у пригоді не лише на кухні, а й у домашньому догляді та побуті.
Рецептом яблучного оцту без дріжджів поділилася YouTube-блогерка «В гостях у Ptashka Nadia», пише Телеграф.
Для приготування краще брати стиглі, соковиті яблука солодких або кисло-солодких сортів. Особливо добре підходять домашні або садові плоди з коротким терміном зберігання.
Інгредієнти
- 2 кг натертих яблук
- 100+70 г цукру
Як приготувати яблучний оцет
Яблука натріть на тертці або подрібніть у комбайні. Серцевинки не викидайте, їх можна перетирати разом з м'якоттю. Складіть натерті яблука у велику банку, додайте 100 г цукру та влийте 2 л води кімнатної температури (некип'яченої). Добре перемішайте суміш.
Накрийте банку серветкою або марлею в шість шарів. Поставте ємність у тепле місце, де температура становить щонайменше 25 градусів. Двічі на день обов'язково перемішуйте вміст. Цей етап триває 10–12 днів.
Через 10–12 днів відіжміть сік від залишків яблук. Отриманий сік перелийте в чисту ємність (наприклад, у 3-літрову банку). До відцідженого соку додайте 70 г цукру. Знову накрийте банку марлею. Приблизно на два місяці залиште оцет бродити у темному місці (комора, кухня). У цей період вміст не потрібно перемішувати чи заглядати до нього.
Коли процес бродіння завершиться (орієнтовно через 7–8 тижнів), відцідіть готовий оцет. Зберігати готовий яблучний оцет краще у прохолодному місці, наприклад, у погребі чи коморі.
Читайте також:
- В’ялені помідори за 10 хвилин у мікрохвильовці: простий та швидкий рецепт
- Перекопувати грядки восени чи ні: що радять фахівці
- Домашня згущенка з груш: простий рецепт ароматного десерту без консервантів