В’ялені помідори за 10 хвилин у мікрохвильовці: простий та швидкий рецепт

В’ялені помідори за 10 хвилин у мікрохвильовці: простий та швидкий рецепт

В’ялені помідори можна легко приготувати вдома навіть без спеціального обладнання. У мікрохвильовці вони зберігають свій насичений аромат і стають універсальною закускою чи додатком до страв, який нагадуватиме про літо посеред зими.

Рецептом страви поділилися на сайті «Попоїсти».

Інгредієнти:

  • м’ясисті, стиглі помідори, середньої величини та з тонкою шкіркою
  • оливкова або рафінована олія
  • морська, велика сіль
  • часник
  • базилік, орегано та чабер або суміш прованських чи середземноморських трав

Приготування:

Помідори миємо та висушуємо. Розрізаємо на 2-4 частини та складаємо щільно одна до одної на тарілку з невеликими краями. Посипаємо сумішшю із солі та приправ.

Ставимо в мікрохвильову піч і готуємо помідори на повній потужності 5 хвилин (може знадобитися менше часу, залежить від соковитості помідорів і потужності мікрохвильової печі.

Залишаємо помідори на 10 хвилин у мікрохвильовій печі, не відкриваючи її. Потім зливаємо сік, що виділився, і олію в якусь ємність, а помідори ставимо назад в мікрохвильову піч ще на 2-3 хвилини, щоб вони «дійшли».

Готові томати викладаємо шарами в стерильні сухі баночки пересипаючи подрібненим часником і заливаючи соком з олією. Накриваємо чистими кришками та зберігаємо в холодильнику.

Зберігаються такі в’ялені помідори близько пів року.

Читайте також:

Можливо зацікавить