В’ялені помідори за 10 хвилин у мікрохвильовці: простий та швидкий рецепт

В’ялені помідори можна легко приготувати вдома навіть без спеціального обладнання. У мікрохвильовці вони зберігають свій насичений аромат і стають універсальною закускою чи додатком до страв, який нагадуватиме про літо посеред зими.
Рецептом страви поділилися на сайті «Попоїсти».
Інгредієнти:
- м’ясисті, стиглі помідори, середньої величини та з тонкою шкіркою
- оливкова або рафінована олія
- морська, велика сіль
- часник
- базилік, орегано та чабер або суміш прованських чи середземноморських трав
Приготування:
Помідори миємо та висушуємо. Розрізаємо на 2-4 частини та складаємо щільно одна до одної на тарілку з невеликими краями. Посипаємо сумішшю із солі та приправ.
Ставимо в мікрохвильову піч і готуємо помідори на повній потужності 5 хвилин (може знадобитися менше часу, залежить від соковитості помідорів і потужності мікрохвильової печі.
Залишаємо помідори на 10 хвилин у мікрохвильовій печі, не відкриваючи її. Потім зливаємо сік, що виділився, і олію в якусь ємність, а помідори ставимо назад в мікрохвильову піч ще на 2-3 хвилини, щоб вони «дійшли».
Готові томати викладаємо шарами в стерильні сухі баночки пересипаючи подрібненим часником і заливаючи соком з олією. Накриваємо чистими кришками та зберігаємо в холодильнику.
Зберігаються такі в’ялені помідори близько пів року.
Читайте також:
- Домашня згущенка з груш: простий рецепт ароматного десерту без консервантів
- Чому варто сіяти чорнобривці восени: користь, захист і краса на городі
- Домашні цукерки «Корівка» за 30 хвилин: простий рецепт з трьох інгредієнтів