Домашня згущенка з груш: простий рецепт ароматного десерту без консервантів

Домашня згущенка з груш — це натуральний солодкий продукт, який легко приготувати. Завдяки поєднанню свіжих груш, цукру та молока зберігається насичений смак і аромат фруктів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Список необхідних інгредієнтів:
- груші - 1 кг
- сода - 1 ст.л
- молоко - 1 л
В результаті вийде 3 банки по 0,5 л. Якщо хочете приготувати більше, то подвоюйте інгредієнти.
Спосіб приготування
Груші потрібно очистити від шкірки та серединки і нарізати невеличкими шматочками.
Далі фрукт посипаємо содою, ретельно перемішуємо руками та залишаємо постояти на дві години, щоб груші пустили сік.
Після цього два рази промийте груші і процідіть, щоб забрати зайву рідину. Зі слів автора відео, запах соди у згущенці відчуватись не буде.
Підготовлені груші перекладіть у каструлю та засипте цукром. Поставте на вогонь та варіть на помірному вогні. Через 20 хв влийте молоко і постійно помішуючи варіть ще 15 хв. Масу збийте блендером, щоб утворилось однорідне пюре.
В кінці знову поставте на плиту та варіть, щоб утворилась густа маса. Гарячу грушеву згущенку розлийте по стерилізованих банках та закрийте кришками.
Читайте також:
- Закуска зі смажених баклажанів зі сметаною: простий рецепт, який підкорить з першої ложки
- Капуста «Пелюстка»: яскрава осіння закуска, яка буде готова вже за 5 днів
- Домашні цукерки «Корівка» за 30 хвилин: простий рецепт з трьох інгредієнтів