Капуста «Пелюстка»: яскрава осіння закуска, яка буде готова вже за 5 днів

Капуста «Пелюстка» — яскрава та смачна осіння закуска, яка чудово доповнить святковий стіл. Соковитого кольору їй надає буряк, а завдяки простому маринаду страва буде готова вже за 5 днів.
Ідея приготування маринованої капусти опублікована на сторінці фудблогерки myroslava pekariuk в Instagram, пише OBOZ.UA.
Інгредієнти:
- капуста – 2,5 кг.
- морква – 3 шт.
- буряк – 1 шт.
- перець чилі – 1 шт.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 1,5 л
- цукор – 3 ст.л.
- сіль – 3 ст.л.
- олія – 50 мл.
- оцет 9% – 100 мл.
- чорний перець горошком 15 шт.
- духмяний перець – 8 шт.
- лавровий лист – 4 шт.
- гвоздика – 4 шт.
Спосіб приготування:
Капусту розібрати на пелюстки, товсті жилки трохи зрізати. Моркву нарізати кружечками, буряк – півкільцями, чилі – кільцями.
У каструлю чи банку викласти шарами: капуста, овочі, капуста, овочі. Для маринаду закип’ятити воду з сіллю, цукром і спеціями, додати оцет та олію.
Залити капусту гарячим маринадом, поставити гніт і відкласти у темне місце на 5 днів. Через 5 днів капуста буде готова.
Читайте також:
- Не тільки вінегрет: незвичайні салати з буряка, що стануть хітом столу
- Домашні цукерки «Корівка» за 30 хвилин: простий рецепт з трьох інгредієнтів
- Як зберігати картоплю без погреба: прості методи, щоб овоч залишався свіжим кілька місяців