Повітряна й пухка: рецепт булочки бріош від волинського блогера-пекаря
Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом бріоші.
Як приготувати булочку, він розповів у соцмережах.
Рецепт бріоші
- 510 г борошна (сильного)
- 225 г яйця;
- 40 г молока 2,5%;
- 50 г цукру;
- 12 г дріжджів (свіжих);
- 250 г масла 82%;
- 10г солі.
Всі інгредієнти, окрім масла та солі, потрібно змішати в міксері 10хв. Потім додати сіль та половину холодного масла (нарізаного слайсами). Далі замісити до однорідності (5-7хв). Додати другу частину масла та мішати ще (5-7хв).
Залишити бродити при кімнатній температурі на 2-2.5год або на ніч в холодильнику. Поділити по 450г та округляємо, після перекладаємо в форму для випікання. Накрити рушником на 2 год. (допоки тісто не виросте у 2,5 рази). Випікати при 175С з конвекцією 22-25хв.
Читайте також:
- Літній раціон: нутриціологиня з Волині розповіла, що їсти і від чого відмовитися у спеку
- Рецепт булочок із заварним кремом від волинського блогера-пекаря
- Прихована небезпека: нутриціологиня з Луцька розповіла, як надмірне споживання цукру впливає на організм