Повітряна й пухка: рецепт булочки бріош від волинського блогера-пекаря

Булочка

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом бріоші.

Як приготувати булочку, він розповів у соцмережах.

Рецепт бріоші

  • 510 г борошна (сильного)
  • 225 г яйця;
  • 40 г молока 2,5%;
  • 50 г цукру;
  • 12 г дріжджів (свіжих);
  • 250 г масла 82%;
  • 10г солі.

Всі інгредієнти, окрім масла та солі, потрібно змішати в міксері 10хв. Потім додати сіль та половину холодного масла (нарізаного слайсами). Далі замісити до однорідності (5-7хв). Додати другу частину масла та мішати ще (5-7хв).

Залишити бродити при кімнатній температурі на 2-2.5год або на ніч в холодильнику. Поділити по 450г та округляємо, після перекладаємо в форму для випікання. Накрити рушником на 2 год. (допоки тісто не виросте у 2,5 рази). Випікати при 175С з конвекцією 22-25хв.

Читайте також:

Можливо зацікавить