Рецепт булочок із заварним кремом від волинського блогера-пекаря

Булочка із заварним кремом

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом булочок з заварним кремом, крамблом та вишнями.

Відповідне відео Дмитро опублікував у соціальній мережі «Instagram».

Заварний крем:

  • 500 г молока;
  • 100 г яйця;
  • 42 г кукурудзяного крохмалю;
  • 75 г цукру;
  • 30 г масла;
  • ваніль (за бажанням).

Яйця потрібно змішати з цукром та кукурудзяним крохмалем. Молоко довести до кипіння та половину перелити на яєчну масу та активно перемішати, щоб цукор розтанув. Вернути яєчну масу до молока, активно помішуючи, варити до кипіння. Додати вершкове масло та ще раз добре перемішати. Охолодити в холодильнику. Перед використанням ще раз перемішати.

Крамбл

  • 50 г масла (холодного);
  • 50 г цукру;
  • 80 г борошна.

Змішати всі інгредієнти в сипуче тісто

Тісто:

  • 500 г борошна;
  • 150 г яєць (холодних);
  • 75-90 г молока (залежить від борошна);
  • 100 г цукру;
  • 15 г дріжджів свіжих;
  • 8 г солі;
  • 100 г масла.

Всі інгредієнти окрім масла та солі змішати в міксері 5-7 хвилин. Додати сіль і холодне масло (нарізане слайсами). Вимішати ще 7-10 хвилин та залишити бродити при кімнатній температурі на 3 години або покласти на ніч в холодильник. Поділити по 80 г, округлити й дати відпочити протягом 15 хвилин. Розкатати до 3 мм, відсадити заварний крем та сформувати. Накрити мокрим рушником на півтори години, доки тісто не виросте в 2.5 рази. Викласти вишню, змастити яйцем та присипати крамблом. Випікати при 190С 12-15 хвилин (можна додати трохи пару).

«Шедевр! Дуже апетитно! Чудовий рецепт», - пишуть у коментарях.

Читайте також:

Можливо зацікавить