Простий рецепт квашеної капусти на зиму в трилітровій банці: секрети, як зробити її хрусткою

Ідеальний рецепт квашеної капусти

Напевно, у кожного є рецепт смачної квашеної капусти на зиму. Але не всі знають, як приготувати, щоб вона вийшла хрусткою.

Квашена капуста за бабусиним рецептом – це море корисних речовин і стільки ж задоволення. Варто її заготовляти восени, як то кажуть, у сезон, - пише Useti.org.ua.

Для приготування 3-літрової банки квашеної капусти необхідно:

  • Свіжа капуста – 2,5 -2,7 кг
  • Морква – 150 г
  • Сіль – 50 г

Капусту пошаткувати, додати натерту моркву й сіль. Ретельно розмішати й залишити на пів години в мисці. Потім «натрамбувати» в банку, щоб виступив сік. Накрити тканиною, закрутити резинкою і покласти в затемнене місце при кімнатній температурі на 5-7 днів. Через два, чотири, шість днів розкрити банку, проштрикнути капусту дерев’яною паличкою і знову закрити тканиною.

Через тиждень капуста буде готова до вживання: слабокисла, хрумка. Розфасуйте її в літрові або півлітрові баночки, накрийте звичайними кришками й покладіть в холодильник. 

Поради, як зробити капустку хрусткою:

  • Щоб капуста вийшла хрусткою, дуже важливо її не пересолити. Радять додавати 1 столову ложку солі на 1 кілограм капусти. Тоді капуста вийде ідеально хрусткою.
  • Також радять вибирати для квашення лише пізні сорти капусти, адже вони твердіші.
  • І чи не найголовніше - зберігайте капусту лише в емальованому або скляному посуді, але не у металевому. Також не радять брати металеві кришки.
  • Капуста повинна бути покрита розсолом на 1 см. Зберігати у температурі від 0 до + 2 градусів. 

Читайте також:

Можливо зацікавить