Як приготувати грибну юшку: старовинний карпатський рецепт

Грибна юшка з білих грибів з сметаною

Осінь – пора грибів, тому зараз багато господарів та господинь у пошуках нових рецептів. Пропонуємо приготувати ароматну грибну юшку з білими грибами по-карпатськи.

На Закарпатті таку юшку готують з білими грибами, - пише Високий замок.

Інгредієнти для грибної юшки:

  • гриби білі — 500 г. (свіжі) або 150 г. (сушені);
  • морква -1 шт.;
  • лист лавровий — 3 шт.;
  • перець чорний мелений;
  • цибуля — 2−3 шт.;
  • масло вершкове 100 г.;
  • сметана (або вершки) -200 г.;
  • борошно — 2−3 ст. ложки;
  • вода — 3−4 л.;

Приготування:

  1. Свіжі гриби помий, очисть і дрібно поріж. Залий водою, посоли і вари годину. Якщо гриби сушені, перед варінням потримай їх у воді 15 хвилин.
  2. Моркву потри на дрібній тертці і закинь в бульйон. Коли морква звариться, додай лавровий лист і чорний перець.
  3. Цибулю наріж кубиками, відправ на сковороду з вершковим маслом (40 г.), злегка посип меленим перцем і став на вогонь, пасеруй цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
  4. Виклади в сковороду 70 г. вершкового масла, розтопи. У розтоплене масло висип борошно і заварюй на маленькому вогні, постійно помішуючи.
  5. Додай сметану. Перемішай і потримай на вогні ще хвилинку.
  6. В отриману суміш поступово по 1−2 ополоника вливай грибний бульйон і перемішуй віночком, щоб вийшов сметанно-борошняний соус.
  7. З'єднай бульйон із соусом і цибулею. Став на вогонь і чекай закипання.
  8. Подавай грибну юшку гарячою

Читайте також:

Можливо зацікавить