Як приготувати гостру і смачну кімчі: смачна заготовка з пекінської капусти

Кімчі рецепт класичний

Кімчі – дуже популярна корейська закуска, яка відрізняється гострим смаком та пікантністю. Ця закуска стала дуже популярною і в Україні. Кімчі можна приготувати в домашніх умовах.

  Як приготувати кімчі, - пишуть Вікна.

Як приготувати кімчі — покроковий рецепт

Гостра закуска до яєчні, риби, м’яса, рису або яку можна їсти просто так — це все про кімчі. Її люблять за приємну гостроту і простоту приготування. Адже кімчі готується з продуктів, які є в кожному супермаркеті. Спробуй і ти приготувати таку закуску.

Рецептом кімчі поділився український шеф-кухар та переможець проекту МастерШеф Євген Клопотенко.

Знадобиться

  • Пекінська капуста — 1 качан
  • Рисове борошно або кукурудзяний крохмаль — 3 ст. л.
  • Морква — 1 шт. (велика)
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Редька або дайкон — за бажанням
  • Корінь імбиру — 2 см
  • Солодкий перець — 300 г
  • Перець чилі — 300 г
  • Часник — 5-6 зубчиків
  • Зерна коріандру — 1 ч. л.
  • Рибний соус — 50 мл
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 7-8 ст. л.
  • Вода — 2 склянки

Приготування

  1. Зріж корінець пекінської капусти і розріж її вздовж на чотири частини. А потім кожну четвертину розріж поперек на три частини. Розбери на листя і промий у великій мисці.
  2. Злий воду і посип сіллю (5-6 ст. л.) капустяне листя. Добре перемішай і залиш на годину, щоб листя пустило сік і стало м’якшим.
  3. У сотейнику змішай дві склянки води з рисовим борошном або кукурудзяним крохмалем. Вари до отримання густої маси, а потім дай охолонути.
  4. Щоб приготувати соус Канкочі, візьми солодкий перець, перець чилі, часник та корінь імбиру і пропусти через м’ясорубку або збий у блендері. До маси додай 2 ст. л. цукру, 1-2 ст. л. солі та перемішай.
  5. Зелену цибулю наріж невеликими шматочками, а моркву порубай кільцями або наріж тонкою соломкою. Якщо в тебе є дайкон, його теж наріж соломкою.
  6. Засолену капусту промий від солі і струси зайву вологу. Додай рибний соус, коріандр, суміш із сотейника та соус Канкочі. Добре перемішай у рукавичках або лопаткою.
  7. Залиш маринуватися на один чи два дні. Зберігати кімчі можна місяць у холодильнику

Читайте також:

Можливо зацікавить