Карпатська грибна юшка від гуцулки: смачний український рецепт

Грибна юшка з сушених грибів рецепт

Грибна юшка з білих грибів - дуже смачна страва, рецептів якої є дуже багато. Проте хто ж краще знається на стравах з білих грибів, як не карпатські грибники. Пропонуємо приготувати карпатську грибну юшку.

Рецепт пише РБК Україна з посиланням на YouTube-канал НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти.

Складники:

  • Білі гриби - 300-500 свіжих (або 60-70 грамів сушених білих грибів)
  • Сметана - 1 л
  • Вода для юшки 2-3 л
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чебрець за бажанням
  • Для підбивки - сметана (+ 100-150 мл), борошно -2-3 ст. л.
  • Для «закришки» - цибуля, чи кріп чи за бажанням інша зелень.

Покрокове приготування

Почистіть гриби, помийте та наріжте, залийте підсоленою водою і вимочіть 2 години. Сушені можна замочити у воді без солі. Промийте гриби в трьох водах і поставте варити.

Воду підсоліть, зніміть піну при кипінні. Проваріть дві години, відцідіть від грибів юшку.

Засипте в каструлю сметану, додайте посічену цибулю. Можна додати перцю, або трішки чабрецю. Проваріть трохи.

Киньте гриби в сметану, трохи потушкуйте, вилийте грибну юшку.

Якщо юшка зарідка, можна підбити сметану з борошном і додати до юшки.

Додайте «закришку» - зелену цибулю, кріп.

Читайте також:

Можливо зацікавить