Карпатська грибна юшка від гуцулки: смачний український рецепт
Грибна юшка з білих грибів - дуже смачна страва, рецептів якої є дуже багато. Проте хто ж краще знається на стравах з білих грибів, як не карпатські грибники. Пропонуємо приготувати карпатську грибну юшку.
Рецепт пише РБК Україна з посиланням на YouTube-канал НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти.
Складники:
- Білі гриби - 300-500 свіжих (або 60-70 грамів сушених білих грибів)
- Сметана - 1 л
- Вода для юшки 2-3 л
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль - за смаком
- Чебрець за бажанням
- Для підбивки - сметана (+ 100-150 мл), борошно -2-3 ст. л.
- Для «закришки» - цибуля, чи кріп чи за бажанням інша зелень.
Покрокове приготування
Почистіть гриби, помийте та наріжте, залийте підсоленою водою і вимочіть 2 години. Сушені можна замочити у воді без солі. Промийте гриби в трьох водах і поставте варити.
Воду підсоліть, зніміть піну при кипінні. Проваріть дві години, відцідіть від грибів юшку.
Засипте в каструлю сметану, додайте посічену цибулю. Можна додати перцю, або трішки чабрецю. Проваріть трохи.
Киньте гриби в сметану, трохи потушкуйте, вилийте грибну юшку.
Якщо юшка зарідка, можна підбити сметану з борошном і додати до юшки.
Додайте «закришку» - зелену цибулю, кріп.
Читайте також:
- Смачна тушонка зі свинини в духовці: найкраща закрутка на період блекаутів
- Тертий буряк на зиму для борщу: як правильно приготувати
- Коли садити часник на зиму у 2024 році: за місячним календарем і городніми прикметами