Смачна тушонка зі свинини в духовці: найкраща закрутка на період блекаутів
Пропонуємо приготувати на зиму смачну заготовку - тушонку зі свинини. Така закуска підійде до багатьох страв і точно стане в нагоді у період блекаутів.
Рецепт смачної тушонки зі свинини, - пише Смачно 24.
Таку тушонку можна їсти холодною зі звичайним хлібом. Також її можна підігріти та подати з гарніром, наприклад, з картоплею.
Тушонка зі свинини
Час: 1 година
Порцій: 2
Інгредієнти на 1 банку:
- 400 грамів свинини;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 лавровий листок;
- 4 горошинки чорного перцю.
Приготування:
- Викладіть у велику миску м'ясо. Залийте водою с дрібкою соди з метою дезінфекції. Залиште на 2 години, а потім промийте у проточній воді.
- М'ясо поріжте на шматки 3 – 4 сантиметри. Посоліть і добре перемішайте.
- Складіть свинину в банки, щільно їх наповнивши. Залиште приблизно 2 сантиметри від країв банки.
- Покладіть в кожну банку по лавровому листочку та перець горошком.
- Нещільно закрийте банки кришками і відправте у попередньо не розігріту духовку тушкуватися.
- Готуйте тушонку при температурі 150 градусів 3 години з моменту закипання.
Вийміть банки з духовки та закрийте їх герметично кришками.
Читайте також:
- Ідеальний маринад для будь-яких грибів: рецепт від карпатського грибника
- Тушонка з кашею на зиму: така ситна заготовка повинна бути в кожному домі
- Коли садити цибулю на зиму в 2024 році: за місячним календарем та городніми прикметами