Універсальний маринад для грибів: простий рецепт

Маринад для грибів на 1 літр води з оцтом

На вулиці розпал грибного сезону і багато господарів та господинь у пошуках рецептів для грибів. Пропонуємо простий рецепт маринаду, який підійде до будь-яких грибів. Маринад може зробити гриби в рази смачнішими і підкреслити їхній аромат. 

Простий маринад для консервації будь-яких грибів, - пише сайт Від Тарнополя до Тернополя.

Складові:

  • 1 літр води;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 4 ч. л. солі;
  • 3 шт. лаврового листа;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 4 шт. гвоздики;
  • 3 шматочки кориці (меленої ½ ч. л.);
  • 3 ч. л. оцтової есенції 70%.

При використанні столового 5% оцту необхідно взяти 800 мл води і 200 мл 5% оцту. При використанні 9% оцту – 890 мл води і 110 мл 9% оцту.

Приготування:

Закип’ятити воду, додати спеції, проварити хвилини три (оцет додати в самому кінці варіння), зняти з вогню. Маринад готовий. (Маринад можна готувати заздалегідь). Гриби добре промити, великі розрізати (я намагаюся не різати, для маринування беру найдрібніші грибочки), покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити. У другій воді, підсолити за смаком, гриби варити, не заважаючи до моменту закипання. Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну. В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Шумівкою вийняти гриби, розкласти по стерильним банкам (на 2/3 висоти, які не щільно), злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом до повної банки. (Потім в маринаді грибочки розправляться, візьмуть в себе маринад і займуть весь обсяг банки). Банки закрити, гриби зберігати в холодильнику.

Читайте також: 

Можливо зацікавить