Райське озеро на Волині: де воно і як добратися

Райське озеро на Волині: де воно і як добратися

На околицях села Гуща, що належить Рівненській селищній ОТГ на Волині, простягається мальовниче озеро Гущанське. Подібних водойм та зон відпочинку на Волині повно, але ця місцевість має свої особливості. Райське озеро, або місце сили щороку приваблює і дорослих, і дітей.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

«Ми проводимо щорічні змагання з національно-патріотичного виховання «Сокіл Джура». Вони мають свою назву «Прибузька ватра». Сюди з'їжджаються вихованці всіх наших закладів освіти - це шість команд», - розповів заступний голови Рівненської ОТГ Станіслав Смолярчук

 

Для підлітків проводиться таборування з наметом, як мінімум три дні. Тут школярі змагаються з волейболу, знань історії, проходять національно-патріотичне виховання та домедичну підготовку. 

Місцеві хлопці ще з дитинства не могли залишитися осторонь, коли водойма почала заростати, відпочивальники смітити. Біди ще додавали браконьєри. Парубки й почали наводити лад - чистили водойму від водоростей і очерету - та започаткували тут варту. Пізніше екоактивісти переросли у справжню громадську організацію «Гущанські патріоти», яких налічувалося більше 40.

Ековолонтер Сергій - у селі Гуща народився і виріс. Наразі з дружиною та двома дітьми живе у Любомлі, але його й досі тягне на озеро. Каже: через війну людей поменшало. 

Нині видно, що трава біля озера підстрижена, чагарників немає. По всій водоймі збудовані місточки, пірси для рибалок, є альтанка. Усе це збудовано власними силами селян та приїжджих поціновувачів такої природи. 

Більше - у відео. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить